nuFfNang aDs

Thursday, 26 December 2013

mEsiN neBuliZer

salam khamis semua : )
seperti yang digembar gemburkan gitu hi hi hi
saje nak share kisah mesin nebulizer ni
terpaksa pegi beli sebab sepanjang bercuti kat kampung insyirah diserang asthma
kalo kat kampung susah sikit memang tak ada klinik 24 jam sama ada kerajaan atau pun swasta
so my hubby decided beli je la mesin nebulizer tu lg pun lepas2 ni pun bole guna kan
untuk kegunaan masa panjang memandangkan I pun ada asthma kann

klinik yang berdekatan 24 jam dari rumah parents I pun 1 jam
tak kan tiap2 malam nak berulang alik kan kalo dah kene semput sesak nafas kan

so pagi hari jumaat last week cam tu  I pun berdua2an ngan hubby pi survey mesin nebulizer ni
dari satu farmasi ke satu farmasi kat bandar Kota Tinggi yang 1 jam dari rumah parents I tu
pehhhhhh harga tak payah cakap la semuanya dalam RM300 n above
so we decided nak pergi satu farmasi yang dah lama bukak ni dari zaman I sekolah rendah lagi dah ada
so tanya2 cakap nak yang paling murah la kak ha ha ha ha
dia keluarkan yang harga RM249.00 masuk diskaun dapatlah RM220++ something
campur ubat asthma semua sekali RM260.00 after diskaun..ok la asalkan anak I sembuh
kita parents ni memang nak yang terbaik je untuk anak asalkan anak sihat sejahtera alhamdulillah hi hi
ibunya dah 24 tahun kene asthma tak pernah ada fikir nak beli mesin nebulizer tau
sekali kena kat anak terus pi beli kah kah kah
ok la I sertakan gambar ye untuk rujukan kawan2 semua

jenama apa ek lupa yang pasti set ni include : -
Mesin Nebulizer tu sendiri
Pediatric Mask (Ibu dan Anak ade 2 saiz)
Mouthpiece (Tak pakai pun pakai mask je dah biasa)
Extra Filters (ni kalo filter dah kotor kena tukar ye sayang2 semua)

Alhamdulillah 2 hari pakai mesin ni Insyirah ok dah
hari first 3 kali pakai..atas nasihat doktor nebulizer ni kena ambil within 6 hours tau
so yg second day just 2 kali pakai je : )

i'm very happy la anak dah sihat kan..
gambar fresh Insyirah bersama dengan mesin nebulizer nya tu

1 comment:

  1. aye juge ade memiliki mesin nebulizer dirumah since baby saye yg sebulan berkahak teruk after kene prolonged jaundice. Kos ulangalik ke klinik adalah lebih tinggi dr memiliki mesin nebulizer di rumah.

    So sesiapa yang berminat untuk mendapatkan mesin nebulizer brand medel, saye ade buat promosi RM210 FREE POSTAGE! boleh hubungi saye utk sebarang pertanyaan ye! 013-3333062 (sms/whatsapp/wechat). Tq :)

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)