nuFfNang aDs

Tuesday, 24 December 2013

BoRak2, MGTT, sCan n Baby : )

hi hi semalam kite dah cakap nak cite pasal mesin nebulizer tu kan
bukan ape nanti bole jadi rujukan kawan2 yang ada same problem dgan I anak asthma
memudahkan gitu dari tiap2 kali kene jam 3 pagi kene amik kat kinik
hishhhhh letih mak nak ha ha ha

tapi semalam balik dari ofis sibuk berkemas umah lupa nak snap gambo mesin nebulizer tu
makanyaaaa nanti la I review tggu dah snap gambar ye kengkawan
bukan ape..boring kalo review takdo gambar kan

he he..so nak cite pasal pagi ni punya cek up
minum air gula dengan kata lain MGTT test
tak pernah buat dis second baby ni la first time buat
cucuk darah 2 kali hari ni MGTT lagi dan juga vaksin TT kot yg untuk kancing gigi
fuyooooo letih tak hengat la kannn

pengalaman merasa buat MGTT ni masyaAllah....
apahal manis n pekat sangat air tu
nasib baik I bole tahan minum slow2 motion gitu
I ni dahla tak kuat manis kalo buat air pun lite2 je gulanya

ha ha ha ha ha ha
nasib baik berjaya simpan dalam perut tanpa diluahkan balik air gula tu
kalo tidak merasalah I minum lagi sekali dah la penuh cawan besar tu kan
uiiiissshhh lepas minum berpinar cket kepala tekak pedih pulak tak bawak air mineral nak bilas tekak
haaaaa merasa lah menunggu berjam2 dgan tekak rasa pekat melikat manis tu ki ki ki

Baby???? dah scan and memang betul no Placenta Previa (PP) hi hi hi
I seronok tak terkata lah pasal semalam nurse suruh stand by admit ward
sape la yg nak admit ward berpisah dgan hubby n princess I tu sampai deliver katanya
haiiissss tak mo lah rindu serindunya nanti kannn

gOOd job baby..sekarang masalah kecil je baby still melintang dalam perut
tapi apa nak dirisaukan still ada 6 weeks to go kan tu pun kalo kuar masa 36 weeks la kan
dis week baru je 30 weeks nanti2 baby tukar la posisi lagi kan ki ki ki

tak sabar ni nak tggu baby kuar..
macam2 debaran pulak sementara nak tggu new years ni
hi hi hopefully Allah akan permudahkan segalanya untuk family I ni : )

No comments:

Post a Comment

nuFfnaNg La la la :)