nuFfNang aDs

Wednesday, 20 November 2013

@24Weeks : ) *wiwiwiwiwiwink*

Hai olllsss
lame kan tak update blog..sangat malas nak create story nak menaip nak mengarang ha ha ha
now already 24weeks..nak cecite la experience dis pregnancy
dis time pregnancy agak mencabar jiwa dan raga cket lah berbanding first pregnancy dulu
tapi apa2 pun I tak pena anggap ini sebagai bebanan malahan I seronok je tempuhi semua cabaran tu
kah kah kah..mengeluh cket2 tu ada..tapi bersyukur seadanya..
doa yang sentiasa tak lekang supaya baby ni selamat, sihat dan cergas hendaknye aminnnnn

Ok during pregnancy kali ni..first2 Dr. diagnosis kan kene Low Lying Placenta kannn
kalo dah 28 weeks masih kekal baru lah akan dikatakan sebagai PP (Placenta Previa)
tapi InsyaAllah rasanya tak ada yang kronik dan harapan I semoga semuanya baik2 sahaja..
tggu la appointment seterusnya untuk scan..mula2 kate 11/11/2013, but tunda pulak ke 27/11/2013, n then tukar pulak 9/12/2013
ape2 pun I redha je la tunggu kan..

But my instinct ni kuat mengatakan nothing wrong..just going through my life happily sudehhhhh kannn 
ki ki ki
haaaaa yg rasa sangat tak sedap badan ni adalah ASTHMA yang semakin menggila di kala pregnancy ni
tak pernah tau pakai Inhaler seumur hidup I but this time pregnancy sangat2 bergantung pada Inhaler tu
tiga inhaler doktor bagi but I just pakai dua je yang lagi satu tak berani laaaa takut effect ape2 kan
kat ofis 2,3 kali i amik puff tu..kalau tak reda terpaksa lah amik Nebulizer Gas tu kat klinik..
Redha....

Tgah malam lagi azab tau haiiissshhh before tido kene puff, jam 2,3 pagi cam tu puff lagi dan bangun pagi subuh tu puff lagi...
tak tau nak wat camne i just harap baby sihat dan tak sabar nak akhiri dugaan ini hik hik hik
hopefully nanti baby keluar i akan sembuh seperti sedia kala la kannnnn : )

nak kongsi gambar ke???? he he he ok la kat bawah ni I letak la gambar cket ye..
ni gambar time early Nov. 2013 ok hi hi hi

 see budak bertuah kat belakang tu..geram ibu tgok..sibuk angkat2 baju nak tunjuk pampers dia haiiiissshh
ms ni kat hentian machap berhenti sebentar : )

see??? my lil darling second baby..ape gender awak ni sayangggg sampai sekarang ibu tak tau lagi ki ki ki
yang ni scan di klinik swasta masa kat Johor hari itu : )
the doktor said no more low lying plasenta hopefully betul..
tgah tggu result klinik kesihatan pulak tapi nak scan nye asik la tertunda..
just wait 4 9/12/2013 nanti..
harap2 result sama..actually i can't wait to see my baby..
kakak n ayah pun sama dua2 dah tak sabar dah hik hik hik

nuFfnaNg La la la :)