nuFfNang aDs

Thursday, 19 September 2013

duGaan peRtaMa prEgnancy : ((((((

assalammualaikum semua kawan2 blogger : )

haiiii lama dah tak mencoret dalam blog ni kannn
bukan apa sebab tak de idea tambah pulak keadaan kat opis skang ni very d busy bee hi hi
nk cerita pasal tajuk kat atas tu
actually i'm a preggy mommy..second baby this time

haiiisshh tak tau la nak kate apa permulaan yg sangat happy bila disahkan pregnant
memang nak bagi my lil princess tu adik biar dapat teman n kawan lagi pun 
my princess tu kan nxt year dah 4 years old kan sian dia sorang2

semuanya berlaku jumaat lepas 13 Sept. 2013 bila appointment dgan pakar
dan dia check .....scan......n tell me yg my pregnancy kali ni
Low Lying Placenta..tutup sepenuhnya pulak tu pangkal rahim...langsung takda jalan baby kuar

Yg buat I nangis lagi appointment semalam dengan nurse 18 Sept. 2013
aduhaiiiiii nurse cakap keadaan ni boleh menyebabkan ibu meninggal tumpah darah
mane tak nangis tgah drive pun nangis memikirkan anak I Insyirah dgan Baby lagi kannnn
haiiii terbawak2 perasaan dan terpikir nurse cakap kalau ibu meninggal macam mane....

harap2 semua ni kesilapan dianogsis Dr. je..sekarang ni menunggu keajaiban dan pertolongan yang Maha Esa.....appointment bulan 11 akan menentukan segalanya selain daripada check up yang sepatutnya every month dah jadi every 2 Weeks..setiap dua minggu nurse kene monitor ya Allahhhh

Macam mana nak cakap....baru pergi check up dua kali berturut BOS dah bising
ini kan lagi tiap 2 minggu sekali haiiiyyyoooo nak cakap dgan bos pun bos faham ke kannnnn
keja pulak PA haaaa memanglah kene melekat kat ofis selalu sebab tempat rujukan bos

ya Allah permudahkan lah segalanya
cuma ingat pesanan nurse...kalo ternampak even setitis darah pun...cepat2 la refer hospital
tak bole lasak tak bole keja berat tak bole itu tak bole ini..tapi nak wat camnekan kite ni kan
ibu bekerjaya...even suri rumah pun mana ada yg duk diam seme pun banyak keja kan..
entahlah tawakkal dan berdoa semoga semua dipermudahkan..
haiiii takut la perasaan ni kannn

baru 16weeks = 4 bulan..there are 6 months lagi to go.....
panjang lagi mudah2an tiada apa serius berlaku : )))

nak tgok my baby tak hi hi hi..dah terasa gegaran di perut ni..

 niiiiiii : ) my my second little sunshine...
baby baby please tolong ibu ye..kick the placenta biar 
sampai ke atas ye sayang ki ki ki


ni my first little sunshine yg semakin manja dan every day every moment 
kiss tummy ibu dia dan ajak adik dia mengaji al fatihah kononnye  ki ki ki

lastly sayang anak2 ibu sooooo much :)
eh sangat emosi niiiiiii hi hi

2 comments:

nuFfnaNg La la la :)