nuFfNang aDs

Monday, 4 February 2013

mAsak2

hai kawan2 petang la baru bole bersiaran ye
today sangat2 busy ya amat nyerr
tak berhenti tangan ni menaip di dalam kegelapan dek kerana ofis lampu di ofis I yang berbau hangit dan keluar asap ngeh ngeh ngeh

just nak post about cooking2 on last saturday : )
mOOd memasak mari dan oleh kerana I dah bising2 jumaat hari tu tekak nak makan donut sambal kan
so, that saturday I dah try dah buat 4 the first time la
ok la but donut nye keras sikit n sambal nye pedas pulek
ingat balik keja ni nak perbaiki buat sambal tu sebab doh donut masih berbaki lagi di peti ais
ok la cakap banyak pulak kan
meh kite up cket pic k : )

 ok untuk lunch just masak simple je : )
masak kacang panjang goreng bercili ngan ikan sardin masak sambal kicap
but first goreng dulu ikan tu baru mantop nanti rasanyer
ok lepas dah siap masak sume I merajinkan diri menguli doh buat donut : )

 in the making

 menggoreng donut...gebus you mase menggoreng tu

 dah siap goreng gebu tak gebu tak

 
 sambal in the making : )

 and finallllyyyyyyyy done
hepi sebab jadi
after this I will improve my skill ok
gebukan lagi donut n kurangkan pedas donut ngeh ngeh ngeh
first time buat takpela sedikit kekurangan harap dimaafi : )

7 comments:

  1. aduuuhh, donut tu bikin geram je tgk..hehehe..sebab sy fav ngan donut.. tp first time tgk donut bersalut sambal..ehehehe

    ReplyDelete
  2. oh ye ke? kalau kat Johor memang berlambak orang jual tau tp ye la kite pindah negeri sembilan ni pun tak nampak dah : ( nak makan lagi nak buat malas dah ha ha ha

    ReplyDelete
  3. donut sampai ? wahhh penah makan donut gula jew taw , ok lepas nie tayah nak cicah sikit sikit la donut dengan sambal too , terus jew masuk semua kan kak , hehehhe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya sayur kacang tu. Saya yang tak suka makan sayur pun jadi terliur nak makan.. Huhu..

    ReplyDelete
  5. Tak penah tau ada yg mkn donut.ngan sambal
    Ala2 burger malaysia la kan?

    ReplyDelete
  6. Uuuik donut bersambal, first time tengok.,buat lg la tk penah..sedap eh :-)

    ReplyDelete
  7. fara
    eh fara makan donut cicah sambal ke he he he..ha ah ni sira sambal sedap tau

    isabel Diaz
    memang favorite sayur kacang : )

    kak nad
    sambal lebih kurang sambal bege malaysia kak nad tapi lebih likat dan manis : )

    mamalieyna
    cube la mama sedap tau : ) femes kat johor ni

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)