nuFfNang aDs

Friday, 1 February 2013

bAgAn laLang sePang

actually cuti yang tak planning
bermula cakap2 ngan husband teringin nak makan ikan bakar kat Bagan Lalang
so, husband kate tido je la 1 malam kat sana
so, survey2 banyak dah penuh tinggal lah satu chalet ni satu malam RM 100
ok la book tanpa pkir panjang kan tu la padan la muke ha ha
Seri Malaysia, Camar Laut, Nelayan, Bagan Lalang ape ntah tu sume dah penuh tinggal satu chalet ni je
orait orait lupe ad resort baru seri bayu resort
tapi kitorang lupe ya amat nak survey tau
ok kot Studio Room RM 150.00 include breakfast 4 one night stay
apartment RM 250.00 include breakfast one night stay
not sure either it's ok or not 
but for me as long as the room comfort with me n family it's ok enough
ok la pegi je pada hari Sabtu 26 Januari 2013
sampai2 je pergi makan2 dulu di sini : )
lunch 
 
 ni kedainye just order nasi ayam penyet untuk 2 orang makan
ok la tapi dia pakai sambal belacan tau
satu set RM6.50
ni kedai kat kampung kampung around pantai bagan lalang je
tapai pulut dia memang marvellous kih kih kih

 kawasan sekitar kedai2
saje snap2 persekitaran kampung yang sungguh mendamaikan : )

 si kenit yang takut dengan pak cik jual ais krim : )

lepas makan dalam jam 1.30 tengahari cam tu pegi check in chalet
ya Allah chalet nye sangat teruk la condition dia
swear tak kan pegi lagi mengarut je servisnye tau
nanti I post kan gambar nye ye
untuk kawan2 kalau survey2 chalet ada harga RM 100.00 utk satu malam tu
better tak payah ambik chalet ni tau : )
nak cakap name tak bole 
I just share the pics ok

 eh eh pic budak kenit tgah hepi pulak ha ha ha 

 see????? langsir koyak pun biar sahaja

 tv channel tv3 sahaja dan langsung tak terang gambar nye
bilik pulak ada aircond but lubang2 banyak nyamuk tido malam langsung tak bole tido

 ni budak tak bole tido malam kat chalet sebab tak selesa n nangis2 malam kat sana

yang lagi menggeramkan toilet tak boleh flush can u imagine sakit hati
ajak hubby cancel check ini ambil balik duit tapi hubby kate takpe la
1 malam sahaja....
ye en. husband satu malam yang amat menyeksakan
bilik bau busuk bau peram cam tu peti ais ya Allah busuk ntah ape2 la
last2 malam sume tak bole tido Jam 4.00 pagi kitorang check out tinggal je kunci kat chalet tu
esok pagi terus call the owner bagi tahu check out awal minta dia bank in kan balik deposit kitorang
dia kate ok tapi sampai sekarang tak dapat lagi deposit tu

jam 4.00 pagi kitorang balik rumah nilai pack baju terus hubby ajak balik kampung Johor
sambil tu boleh ubat Insyirah yang dah start menangis malam tu
tak mau tido nangis2 kan
alhamdulillah she's better now : )
ni nak call tanya lagi ni mane deposit kitorang tu
servis hampeh duit nak pulak geramnye la hai tau
ade lagi gambar di bagan lalang tapi kat dalam camer pulak nanti I share ok : )

2 comments:

  1. salam..katne eh chalet tu? kitorg tgh survey2 chalet kt bagan lalang gak..hope x terkena la chalet cmtu..

    ReplyDelete
  2. Oh ye ke..saya pun tengah survey chalet kat bagan lalang ni. Mujur awak bagitau. Pangkah awal -awal ok

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)