nuFfNang aDs

Thursday, 7 February 2013

hUntiNg tIme

lately i fall in love with this two colour
doesn't know what the real name of colour?
hak hak hak real name?

but right now i am hunting  this colour ok
memburu shawl ha ha ha
 search untuk shawl tak jumpe
so, beg ni pun ok la
bukan nak beli beg but want 2 buy shawl same colour with this beg
apa eh namenye?
soft brown ke? not sure at all

 haa this one same with the item n colour i nak hunting tu
sejibik la shawl colour hijau ni
so, this is hunting time sampaila i jumpe ea t i update ap hasil buruan i tu ok

tOlong aJar cAmne nAk buAt gAmbaR taK bolE di cOpy pAstE orAng laIn : )

haaaaa tengok tajuk pun dah describe everything kan : )
macam mane ye nak setting supaya gambar tak bole di right click????
tolong ye sangat memerlukan tunjuk ajar blogger lain yang dah expert ni : )

FM super duper cute

haitu jalan2 kat bagan
nak cari mainan tuk my lil princess tu
ternampak dis FM sangat la cute eish geram tau


 see geram kan
sangat2 suke FM atas tu yang botol2 tu
3 pieces = RM 10.00
ok la kan
but I did not buy any of FM pun
kate pun nak tunggu peti ais baru kan ha ha ha ha

 not just FM sajork, ade lagi barang2 lain
yang banyak nye mainan la macam kat atas ni
belon2 tapi I tak suke la beli ni senang kempis kan

 beli set mainan lori ni je untuk anak dara : )

 RM 15.00 
ok la tu dapt la dia main ape2 kat pantai kan : )

pIc2 kat kamPung : )

pic kat kampung pulak
bertolak balik jam 4.00 pagi sebab tak leh tido dgan keadaan chalet yang teruk tu
tapi best balik kampung subuh2 kan sejuk aje : )

 Insyirah ngan nenek : )
mengapakah ibu lihat awak ni macam dah besar je?
awak baru nak masuk 3 tahun : )

 Cycling with poksu n mak uda
cycling la sangat kan
penat poksu melayan awak tau tiap kali awak balik kampung ha ha ha 

rehat2 baring2 : )

 I ngan husband
dolu2 ramai thought my husband n I ni sibling ngeh ngeh
ingatkan husband I ni abang I kah kah kah
saya anak sulong takde abang
abang olok2 adalah itu la husband I ha ha ha 

 mak abah
sweet couple : )

 mak + cucu + abah + poksu

 keletah anak dara kat kampung yang super duper happy 

mengeteh kate orang jawe di sungai rengit pengerang johor
tempat yang telah dibeli dan akan dibangunkan Rapid Petronas yang isu2 tu ha ha ha

pIc2 at BaGan laLang : )

he he malas la I nak cite
just nak share pic je sewaktu kat bagan haitu

 ada gerai2 jual macam2 kat cni
baju, tudung, mainan, selipar dan macam2 la

 gembira sangat dengan ayah dia tu he he he

 jalan2 kat pantai ; )
air macam kotor kan colour coklat airnye

 si comel ibu yang ceria selalu
cube tgok dinding belakang tu
kat chalet ni berlubang2 dinding
eish memang tak kan lagi la nak jejak kaki kat challet cam ni
bayar mahal servis urmmmmm

jEmpuT2 cEmpEdaK

hai hai hai sume
cube tgok ni kawan2 suke tak makanan ni
favorite kunyah 2 i dikala petang ni
actually tak payah petang sangat la kan
anytime dapat pun makan

ermmmmm terliur tak?
cempedak goreng sedap
sedap ni mase goreng2 untuk abah kat kampung aritu
kejap je licin ha ha ha

Wednesday, 6 February 2013

nEw hOme's sTorY dan nasI kaNdar LawOOd story

ngeh ngeh tajuk omputih gitu hak hak hak
biasela practice make perfect kah kah
eissshhh tak la story sangat cumenye semalam dapat surat dari Public Bank
berkenaan bayaran interest rumah yang I story kat cni

surat yang menyatakan tambah lagi bayarain interest : (
kunci lum dapat lagi ni la yg tak best kan lau buat loan sendiri
anyone yg dapat beli rumah gune government loan tu bersyukur la sangat tau
tak perlu bayar installment hanya selepas dapat kunci kan : )
tapi takpe....tanggungjawab kan bayar still bayar 
anywhere semalam tekak amat terasa nak makan kat cni
but bungkusla sebab hanya dengan budak tenit ni kan
ayahnye keja eh eh eh ini kedainyer.................
 

ni la kedai NASI KANDAR LAWOOD
kedai ni memang femes emes kat nilai ni tau
terletak kat flat sebelah Sek. Keb. Taman Desa Cempaka : )
terase2 since kat ofis, so, I call la nak tau buka ke tak kan
tapi tak berangkat la call so, i malas la nak pegi takut kempunan selalu cam tu 
pegi2 dah tutup dah lepas office hour
nak pegi time rehat memang idak la ramai orang tau yang beratur pun ramai
kedai ni sape2 nak makan bungkus silalah beratur tapi sesape nak makan kat ctu duduk je 
nanti dorang servekan...
biasenye I ngan husband order ni 
 

kedai ni memang menghidangkan nasi kandar je
nasi putih + ayam goreng yang sedap sangat rangup + sayur + kuah kari yang superb marvellous
ada juga lauk sampingan such as hati + sotong + ikan DLL not sure ap lagi 
sebab biasenye yang beratur husband I, I duduk je tunggu ngeh ngeh ngeh

Nasi Ayam Separuh dia cas RM 5.00
Nasi Ayam Penuh dia cas RM 7.00

tak rugi datang tau
memang puas hati syedappppppp sangat sampai jilat jari : )

eh eh eh actually nak cerite semalam tak jadi pegi kan Nasi Kandar Lawood sebab takut dah tutup
finally sebab teringin kan I masak je la kari daging n sayur goreng lagi kah kah kah
anak I pun laju makan kari daging I tau ha ha ha
disajikan....................

Ini je lah lauk petang semalam I dah penat keje ofis melambak balik cargas masak laju2 
sebab nak tengok pulak drama favourite SETIA HINGGA HUJUNG NYAWA : )

budak yang semakin manja
nak peluk n nak pegang tangan ibu dia je
sampaikan nak tido suh ibu dia letak pale ibu atas pale die sampai die tido
so sweet sayang : )

Monday, 4 February 2013

mAsak2

hai kawan2 petang la baru bole bersiaran ye
today sangat2 busy ya amat nyerr
tak berhenti tangan ni menaip di dalam kegelapan dek kerana ofis lampu di ofis I yang berbau hangit dan keluar asap ngeh ngeh ngeh

just nak post about cooking2 on last saturday : )
mOOd memasak mari dan oleh kerana I dah bising2 jumaat hari tu tekak nak makan donut sambal kan
so, that saturday I dah try dah buat 4 the first time la
ok la but donut nye keras sikit n sambal nye pedas pulek
ingat balik keja ni nak perbaiki buat sambal tu sebab doh donut masih berbaki lagi di peti ais
ok la cakap banyak pulak kan
meh kite up cket pic k : )

 ok untuk lunch just masak simple je : )
masak kacang panjang goreng bercili ngan ikan sardin masak sambal kicap
but first goreng dulu ikan tu baru mantop nanti rasanyer
ok lepas dah siap masak sume I merajinkan diri menguli doh buat donut : )

 in the making

 menggoreng donut...gebus you mase menggoreng tu

 dah siap goreng gebu tak gebu tak

 
 sambal in the making : )

 and finallllyyyyyyyy done
hepi sebab jadi
after this I will improve my skill ok
gebukan lagi donut n kurangkan pedas donut ngeh ngeh ngeh
first time buat takpela sedikit kekurangan harap dimaafi : )

Friday, 1 February 2013

raNdoM piC

just nak abadikan pic2 mase kat kampung
betapa seronoknya anak dara bertemu ngan atok n nenek dia
sekarang still menangis pegi school rindukan atok n nenek dia
alahai ibu pun mengalir juge air mata bile tgok my lil princess macam tu
apa nak buat jauh tak bole selalu balik kan : )

 cucu atok : )
eh abah terseksi pulak ha ha ha

 si kenit yang hepi dapat balik kampung ramai melayan

 cucu manja atok ni : )

 my hubby : )
kat kampung best malam2 pun kitorang still lepak luar bual2 riuh rendah

 main kat luar malam2 ngan pok su dia

 suasana damai kampung ku : )

eh nampak dah besar pulak my anak dara tu
sekarang dah pandai nak make up
tgok habis sume bedak2 dia main

eish geram mulut becok
hari tu minyak rambut sapu kat muke habis berminyak2 muke ha ha ha
anak la anak

nuFfnaNg La la la :)