nuFfNang aDs

Tuesday, 8 January 2013

pRogRess rUmaH bARu

haiiiiiiiii nape la skang mOOd sangat ke laut nak post entry baru ni kan
walau macam mana pun mOOd ke laut..akan di usahakan juge ye kengkawan : )

entry pasal rumah ni untuk tujuan menjadi rujukan kami sekeluarga di masa akan datang tau
ye la nak refer semula kat anak2 bile ibu n ayah start menabung nak beli rumah baru
nak ingatkan kepayahan ibu n ayah nak membina sebuah keluarga yang selesa untuk anak2 kan
sebagai panduan buat anak2

alhamdulillah sehingga kini, progress rumah dah mencapai ke tahap terakhir di mana kami sedang menunggu panggilan Developer untuk ambil kunci tak tau la bile
menurut katenyer akhir bulan but not sure at all
just wait n see k
last week pergi jengok progress rumah dah siap
 TNB salurkan elektrik dan SAINS pasang meter air
 
Ini bukan rumah kami tau rumah kami intermediate lot
this one corner lot, not sure about the price, i think RM 220k something kot not sure

Inilah rumah pertama kami 
jenuh juge sebab kami tak bole pakai loan government sebab 
saya masih belum berstatus TETAP dalam government ni
ayah pula keja di company swasta so, menabung la kite ye nak sediakan deposit sume he he he

tetapi ade juge mulut orang2 bising cakap rumah yang kitorang beli tu kecik la ape la
Pedulik hape hambe kan........
kat Nilai ni cube cakap mane la nak cari rumah double story harga dalam RM 130k?
Rumah2 lame even single story pun dah mencapai RM 150k

Takpela ape pun orang cakap lebih menguatkan semangat kami suami isteri BERGABUNG ha ha ha
demi mencapai impian membina sebuah keluarga yang harmoni dan aman bahagia : )
rumah ini akan menjadi aset yang sangat mempunyai SENTIMENTAL VALUE kate orang kan
hasil usaha kami suami isteri berdikari hidup di perantauan orang berjauhan dengan keluarga tercinta

memang agak kecil cket rumah ni tapi tak pe cukup buat kami yang berkeluarga kecil ni
buat SEMENTARA ha ha ha 
teringin juge nak tambah anak tapi nanti2 dulu ye nak bermanja dengan anak sulong I tu lama2 dulu : )
kalau nak tgok dalam rumah pulak seperti di bawah ye : )
silakan...............
 
   

3 comments:

  1. kat Desa Pinggiran Bayu Mantin kak Puteri : )

    ReplyDelete
  2. ecah..emel ain no fon ecah kat emel ain..nurainzulaikha@ymail.com

    tQ

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)