nuFfNang aDs

Tuesday, 22 January 2013

kIsaH pEmaJu

mua ha ha ha ha ha 
ape2 pun mula dengan ketawa..
saje nak abadikan keluh kesah pasal pemaju rumah ni
rata2 mesti same je kot ke tak same....
pening pale dengan pemaju rumah ni actually geram pun ade
dorang ni keja tak ada kate putus ke ape yang seller rumah tu
bile kite tanya jawab main2 rasa nak luku je ha ha ha ha ha ha (gelak geram act )
dolu2 bile kite tanya n sign agreement loan sume dorang siap terangkan la sume kan itu ini
n then kite as customer yang buat loan rumah ni nak kepastian kan
so, I mention la yang I nak confirm betol2 pasalnya hubby ngan I  wat loan biasa 
pasal tak layak lagi wat government loan atas sebab status 
I yang KONTRAK ni dah bertahun2 dah hak hak hak hak
n pihak pemaju pun mention la dia kata jangan risau when je the loan approved, 
kite kene bayar INTEREST kepada pihak bank 
by month not more than RM 200 la konon2 even rumah tak siap lagi kan
once je loan approved we all dah start bayar but now dah jejak 
RM 400 hanya bayar INTEREST sahaja tak tolak loan sebenar lagi kan??????
pening la mak nak

yang lebih tak puas hati tu dorang ni tak boleh bagi jawapan yang sebenar sangat kan
dulu bile tanya rumah siap bile 
dorang jawab tgok pada progress rumah rasanye bulan DISEMBER 2012 siap 
tup tup bulan DISEMBER datang menjelma dan dah pun melaburkan tirai
 I tanya lagi agak2 bile bole dapat kunci rumah ni kan?
dia jawab bulan JANUARI 2013 tengah bulan dah boleh dapat rasanye
hai hai hai encik developer now dah penghujung januari 2013 ni
tanya lagi ok la bulan FEBRUARI 2013 pulak kah kah kah kah kah
I dah malas nak mengharap dah ni hoiiiiiii
actually kite ni mesti lah nak mengharap nak pindah cepat kan
kos dah bertambah mana kene devide 
nak bayar rumah sewa lagi dan kene bayar interest rumah baru lagi sekali harung kan tiap2 bulan...
letih jugak tu kan......
tapi tak pela harapan setinggi gunung 
moga2 seperti yang dijanjikan pemaju la awal FEBRUARI dapat kunci dan leh pindah masuk
kalau tidak susah juga sebab grill n cabinet sume dah book so, 
kalau kene raya cina apa pun tak boleh pasang tau
book dengan company cina so, kalau raya cina mestilah dorang cuti lama kan
pening juge ni
harap2 cepatlah dapat kunci
tengok rumah bekalan elektrik sume dah siap masuk dah bile nak dapat kuncinyer je tu yang tak pasti lagi
panjang lebar nye la hai I membebel ni
takper kongsi pengalaman dan sebagai panduan untuk I next time kan
esok2 bole baca balik sebagai kenangan untuk family kan
 

2 comments:

nuFfnaNg La la la :)