nuFfNang aDs

Thursday, 3 January 2013

cEkoDok piSang kRup kRap

hi hi hi sedang mengumpul semangat untuk mengatasi kerinduan kampung : )
inilah akibatnya setiap kali balik kampung jumpa family tercinta
lepas dah balik cni mula la rindu menebal dan air mata nak bercucuran je ingat mak abah dan xtvt kat sane
ok.......nak update kisah cekodok pisang krup krap : )

conversation between husband and wife

Ibu : (text msg) ayah, balik kul 11 malam nanti jangan beli makanan ape2 tau ibu dah masak 
jemput2 pisang delicious : )

Ayah : (text msg) Wahhhh sedapnyer..ayah dah lame teringat2 dan teringin2 nak makan jemput2 pisang

Ibu : ?????????????????????????

nampak tak ibu pemalas di situ? actually bukan i pemalas k tapi husband I memang jenis berat mulut lau nak makan something..adoiyai lain kali lau terasa nak makan something tu cpat2 beli dan hint2 ibu k ape yang terasa nak makan i akan masak ha ha ha.  tapi kene yang tak pandai masak tak dapat den nak menolong ayah..moh kite ke kedai sajok ha ha ha bertuah punye isteri kan : )

bertolak ansur itu penting dalam rumah tangga kan : )

nahhhhhh disertakan cekodok pisang krup krap
biarpun colournye rentung tetapi itulah colour terbaik bile menggoreng cekodok pisang kannnnnnn
rangup2 gitu


2 comments:

  1. makan ada bunyi krup krap tak? :)

    sedap tu.

    ReplyDelete
  2. pp merah : )

    ade bunyi krup krap di luar dan lembut di dalam ha ha

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)