nuFfNang aDs

Friday, 25 January 2013

mENu cUti mAuLidUr rAsuL

Hai assalammualaikum n selamat pagi kawan2 semua
cuti2 maulidurrasul ni duduk rumah saje berehat jaga anak kemas umah masak2 ha ha ha
biasa lah rutin seorang ibu yang bekerja time cuti ni la settlekan hal rumah pulak kan
tapi letih kan ha ha ha ha
mana tak letihnya try la nak train anak free diapers
balik2 dah basah baru cakap ibu basah dah sabar je mak ni
mop berkali2 rumah, tukar seluar berkali2 dah adoi penat ha ha ha
sabar je la kan nak ajar buat sesuatu yang baru tu
memang something yang baru untuk dia so, need time juge
ok la nak post menu simple yet delicious cuti2 ri tu
lepas ni tekak plan nak makan masakan kampung la sayur ubi ke jantung ke cicah sambal asam
sedap nye kene pulak dengan ikan goreng rangup hu hu hu
sonok berkali2 makan dengan nasi panaskan.....

air dulu ye..teh tarik version malas tak tarik pun ha ha ha

telur dadar sajok
 
ayam masak sambal kicap main menu
 
ikan duri masak asam pedas

bawah ni gambar before cuti anak dara request nak makan piza
pi domino sajok pasal lebih minat domino than pizza hut
tekak masing2 kan : )


 tak menyabar menunggu pizza..memang tak reti duk diam tau.

 amik set combo je..yang ingat flaming tuna n chicken ape ntah ada pineapple
but first time mencube breadstix sedap pula siap sos kan dia bagi : )

 anak dara tak nak piza nak makan breadstix saje
dalam keta dia dah buka dulu dah tak menyempat tak sabar sangat
ibunye kureng bab makan2 orang putih ni hi hi hi
buat rasa2 tekak je la nak makan dengan penuh penghayatan memang tak la
tekak orang kampung katakan ha ha ha

Wednesday, 23 January 2013

uLaR teDung...........uish takuitnyerr

hai korang....
ingat nak wordless wednesday tapi wordless la sangat kan
kalau wordless takut korang tak sure nanti ape benda yang kite nak tunjuk ni
see this okies

 ok dapat agak tak ape ni????? 
samar2 lagi kan ape dia ni...
ok see yang bawah pulak k.

 haaaaaa cket2 dapat agak kan?
nak lagi tepat bawah lagi ngeh ngeh ngeh

yezzzzza it's right
this is King Cobra ha ha ha
tapi version anak la anak pun berbisa tauk

actually kejadian ni baru je berlaku kat opis I ni tadi
ada staff JPAM tunjuk kat I dalam botol tu ada snake ni
memang geli tapi my curious ni lagi menggelegak nak tgok ape kah itu
tup tup snake kan...
cecepat amik gambar
dalam botol tak takut la cuba kalau tgok tanpa botol 
mesti confirm menangis kan
kite banyak experience ngan ular lau nak tau
dulu kat umah mak sampai 3 kali ular masuk rumah
I kat toilet mandi pun ada ular selamatla nampak
pastu kat belakang umah jiran ular sawa besar warna kuning cantek sangat
tapi experience I sume ngan ular sawa...
ular sawa ni tak berapa agresif sangat kan....
tapi jangan ular di atas ni ye kengkawan...
king cobra ni asik marah je tu tadi I tengok
asik nak sembur2 je angkat kepala
ngerii mak

actually ular ni dijumpai di jalanan ok bukan di opis
lau di opis mau la I kaku minta tukar opis nge ngeh ngeh
yo la kalau ada anak ular kan mesti la ade mak bapak nye tak gitu?
cube bayangkan mak bapak king cobra dalam opis
ya Allah.......hari2 menangis nak gi keja
ha ha ha

Tuesday, 22 January 2013

oH my pEti aIsssssssssssssssssssss

adoi mak.......
oh my peti ais ku : )
nak tau tak punya la ganas kan kite ni habis tutup freezer peti ais ku itu tertanggal sudah
actually dah lame tertanggal nak beli baru malas pasal nak pindah n lebih2 lagi peti ais tu tak rosak
peti ais tu sangat superb lagi tak rosak pun sayang kalo nak beli baru
tunggu bajet akhir tahun 2013 la he he he
YEAR END SALE pasti berbaloi beli kan

teringin bile tgok yang ni ha ha ha
wahhhhh over je cite2 tu dapur sekangkang kera je tak muat
dah kate pun berangan kan...
berangan itu percume jeng jeng jeng

 kalau boleh nak yang no. 2 yang hitam tu tau
tak dapat tu I nak yang no. 4 yang ala2 hitam tu jugak la
kah kah kah kah
dapat pulak kannnnn

 nak yang ni je pun dah cukup
nak yang dua pintu je 
actually yang sekarang ni peti ais satu pintu tu je
tu yang hambek tu tertanggal pintu freezer terlopong terus peti ais tu bab sejuk beku tu
ha ha ha ha 
husband I membebel je kate bini dia ni awatlah ganas sangat
beli hand bag putus beli selipar pun putus
macam2 la rosak ha ha ha
biasa la dapat ke tangan I ape2 pun boleh rosak

kIsaH pEmaJu

mua ha ha ha ha ha 
ape2 pun mula dengan ketawa..
saje nak abadikan keluh kesah pasal pemaju rumah ni
rata2 mesti same je kot ke tak same....
pening pale dengan pemaju rumah ni actually geram pun ade
dorang ni keja tak ada kate putus ke ape yang seller rumah tu
bile kite tanya jawab main2 rasa nak luku je ha ha ha ha ha ha (gelak geram act )
dolu2 bile kite tanya n sign agreement loan sume dorang siap terangkan la sume kan itu ini
n then kite as customer yang buat loan rumah ni nak kepastian kan
so, I mention la yang I nak confirm betol2 pasalnya hubby ngan I  wat loan biasa 
pasal tak layak lagi wat government loan atas sebab status 
I yang KONTRAK ni dah bertahun2 dah hak hak hak hak
n pihak pemaju pun mention la dia kata jangan risau when je the loan approved, 
kite kene bayar INTEREST kepada pihak bank 
by month not more than RM 200 la konon2 even rumah tak siap lagi kan
once je loan approved we all dah start bayar but now dah jejak 
RM 400 hanya bayar INTEREST sahaja tak tolak loan sebenar lagi kan??????
pening la mak nak

yang lebih tak puas hati tu dorang ni tak boleh bagi jawapan yang sebenar sangat kan
dulu bile tanya rumah siap bile 
dorang jawab tgok pada progress rumah rasanye bulan DISEMBER 2012 siap 
tup tup bulan DISEMBER datang menjelma dan dah pun melaburkan tirai
 I tanya lagi agak2 bile bole dapat kunci rumah ni kan?
dia jawab bulan JANUARI 2013 tengah bulan dah boleh dapat rasanye
hai hai hai encik developer now dah penghujung januari 2013 ni
tanya lagi ok la bulan FEBRUARI 2013 pulak kah kah kah kah kah
I dah malas nak mengharap dah ni hoiiiiiii
actually kite ni mesti lah nak mengharap nak pindah cepat kan
kos dah bertambah mana kene devide 
nak bayar rumah sewa lagi dan kene bayar interest rumah baru lagi sekali harung kan tiap2 bulan...
letih jugak tu kan......
tapi tak pela harapan setinggi gunung 
moga2 seperti yang dijanjikan pemaju la awal FEBRUARI dapat kunci dan leh pindah masuk
kalau tidak susah juga sebab grill n cabinet sume dah book so, 
kalau kene raya cina apa pun tak boleh pasang tau
book dengan company cina so, kalau raya cina mestilah dorang cuti lama kan
pening juge ni
harap2 cepatlah dapat kunci
tengok rumah bekalan elektrik sume dah siap masuk dah bile nak dapat kuncinyer je tu yang tak pasti lagi
panjang lebar nye la hai I membebel ni
takper kongsi pengalaman dan sebagai panduan untuk I next time kan
esok2 bole baca balik sebagai kenangan untuk family kan
 

oh Hoi x naNgis laGi

yeah yeah yeah !!!!!!!!!!!!
alhamdulillah malam tadi Insyirah tak nangis lagi dah
lena betol dia tido sampai tak minta susu langsung tetengah malam tu
syukurrrrr risau dan berjaga2 juga sebenarnya
takut dia menangis lagi kan

oh ye.....tadi jalan2 Mr. Google actually nak search image pintu PETI AIS ku tertanggal ngeh ngeh ngeh
sekali terpandang gambar ni sangat la cantiknye dan ohsem la 
suke nye la hai
see this k


 oh hoi lau la satu hari nanti kite ada tanah....................................kannnnnnnn
absolutely rasa nak buat rumah macam ni designnye bestnye la hai
ayah kumpul duit jom buat rumah kat kampung
ceh macam orang kaya je kan AMINNNNNNNNNNNN ha ha

Monday, 21 January 2013

naNgis maLam ???????

dah lewat petang baru ade kesempatan dan ada mOOd nak update story mory kannnnnnnn
ngeh ngeh ngeh
just wonder n curious
lately this two nights kan Insyirah menangis menjerit2 tgah2 malam
dan dua hari ni la I tak tido lena
jam 2 atau 3 pagi je tetibe bangun n mengaruk ngaruk
kenape ye?
start malam sabtu hari itu
risau sangat la
ayah dia dah azan kan n baca kan ayat kursi kat telinga kuat2 tak berkesan
risauuuuuuuu sangat
harap2 malam nanti tak jadi lagi 
perasan jadi cam ni since lepas Insyirah baik demam
Jumaat hari tu I terpaksa apply emergency leave Insyirah tibe2 demam n asthma
adoiiiiiiiiiiiii
ya Allah jauhkanlah anak ku dari kejahatan para syaitan laknatullah itu.......
Lindungilah anakku....
try nak cari ustaz lau malam ni berlaku lagi
misteri alam ghaib kan tak dapt diselongkari dengan mata kasar
harap2 nothing will happen
just pray 4 the best : )

FYI malam tadi I hanya tido selama SATU JAM SAHAJA iaitu Jam 5.00 PAGI
6.00 PAGI dah bangun dah nak gi keja ho ho ho
ini kerana Insyirah menangis tetengah malam dan tak nak tido
alahai anak...................................

Thursday, 17 January 2013

pAlaZo paNts


hai hai hai....
bercerita tentang palazo pants ni
I baru ade satu black colour la cam biasa colour penyelamat keadaan ngeh ngeh
sekali dah pakai rasa best sangat pakai palazo pants ni so, azam tahun 2013 ni
nak kumpul palazo pants n blouse pelbagai kaler ha ha ha
especilly colour seperti di bawah ni suke suke suke

 
 ni dah ade dah colour ni.......

this one yang printed ni pun cantik kan kalau kene blouse yang sesuai....

ni plain je but cantek kan padanan dengan blouse yang sesuai

 
cantekkkkkkkkkk
nak kumpul la ha ha ha bukan palazo je but package sekali ngan blouse..
ampun suamiku ha ha ha

mY hEaRt, mY sOuL, mY liTtlE suNsHinE n mY evErytHinG.....

eishhh tak ade ape yang nak dipostkan cume kerinduan datang menjelma je
so, post je la gambar ni
sewaktu tgah khusyuk melayan anakanda tgok cartoon Oggy n The Cockroach my feveret
dulu kini dan selamanya ha ha ha
leh release stress tgok cite ni tau : )

 i luv u dak masham musyuk..harap2 hari ni sihat ye semalam ibu dah bagi makan ubat : )
no more cry at school good job my girl : )

Tuesday, 15 January 2013

ffIrst TimE LesSon

just nak share..
hari jumaat hari tu mase amik anak
gembira si anak tak sabar2 nak jumpa ibu nak show something
tgok2 dia bawak macam topeng la tanda kreativiti dia buat sepanjang kat taska ari tu
tapi saya suke at least kat taska baru ni ada aktiviti yang menjana dan dapat mengembangkan minda dia kan
lebih kurang macam ni la yang dia buat
 
actually hasil tangan dia dah terkoyak dah dia tak bagi ibu dia pegang
so, dia pegang dari kat taska sampai kat umah dan tak sabar2 nak tunjuk ayah dia
lame2 tekoyak terus ha ha ha
ibu baru nak laminate nak letak dalam satu fail untuk tunjuk dia satu hari nanti kreativiti dia masa kecil kan
takpe la nasib baik ada blog dapatla juga post enty untuk diabadikan sebagai kenangan nanti ; )

sHumeLLssss

tajuk ala2 budak2 sebut kengkononnye kah kah kah
actually last friday pi Nilai 3 bersama Kak Oyin
Kak Oyin request nak makan sup berdengung I pun suke jugak
so, lepas makan sup Kak Oyin ajak cuci mata kat kedai beg
tibe2 I terjumpa something yagn sangat comel
ni lau ada time kite sekolah dulu memang dah cargas beli kan

look at this comel kan ????????
 so cute RM 17 something only rasa nak rembat je untuk anak dara tu

 yang ni pun cantik but not sure bape may be twenty something kot

dah bergelar mak orang ni tetap juge perangai kebudakan tu still ada kan
ada je nak cartoon2 la ha ha

meRlin fiNal episOde : )

muke manyak senyum....
lastly episode yang ditunggu kunjung tibe ha ha ha
saya memang follow Merlin ni dari episod pertama lagi
best final semalam tak nak Merlin mati lau Arthur tu memang dah predict awal2 la 
so, dah dapat accept la lau dia mati kan
tapi yang bestnya Morgana n Mordred mati kah kah kah padan muka
apa la Mordred tu disebabkan perempuan jadi jahat pulak
mula2 suke watak Mordred sebab rasa dia tu baik
tapi bile jumpa ngan GF dia jadi jahat pulak
GF dia sangat2 jahat menyampah sangat

tapi lepas ni tak seronok la sebab selama ni setiap Isnin dok tunggu cite ni je tau : (
semalam tengok Merlin tak boleh duduk anak dara bole pulak tido atas perut
senat mak nak ha ha ha
luckily my husband off day semalam
so, boleh tgok sama2 kalau tak tgok sorang2 je husband kerja
tgok sorang2 tak feel lau ada kawan kadang2 sampai gaduh2 over di situ ha ha ha
tapi MERLIN IS THE BEST la conclusionnya : ))))))
puas hati

saYu haTi

haiiii assalammualaikum dan salam sejahtera kengkawan semua
today no monday blues, but sayu hati adaaaaa
biasa la seperti yang telah dijangkakan setelah 3 hari bercuti mengulit anak kesayangan tu
asik berpeluk, bercium tak bole berenggang dengan ibu sampaikan tido malam pun atas perut ibu
sabar je la hai
so, pagi ni pergi school menangis dengan sayu hati dan merajuk
saya hantar dia menangis sayu je not like before yang meronta2 
tapi sedih pulak tgok dia masuk taska dia dengan tangisan sayu merajuk tak mau pandang ibu
sabar la hai hati nak tunggu jam 5 ni nak bawak dia gi playground la sebagai tindakan memujuk hu hu
tiada ape la yang nak diceritakan sepanjang cuti duduk rumah sahaja
nak wat camno suami den koje nak kuar sendirian dengan anak
huh tak kuaso den
walaupun begitu tak dapatlah nak duk rumah goyang kaki ada je yang nak kena disettlekan kat rumah tu
hu hu hu penat mak ha ha ha
sedikit pic sewaktu bercuti
hanya pic anak dara sahaja bersama ibu nye : )

 sedapnye makan waffle..dia suke waffle vanilla egg fresh brand gardenia tu

 masakan di hari sabtu 
actually masak porridge je..lauknye sambal paru itu je yang husband request len len sup ayam n sayur untuk anak n kacang serta ikan bilis sajok
simple but delicious....licin makan malam lapar makan bege je anak dara habiskan porridge ibu pun kirim bege je kat ayah ha ha ha

 my lil chubby princesssssss dak dumox ibu : )

Friday, 11 January 2013

sPecIal daY...........speechless but haPPy : )

today is my special day with someone : ))))))))))))))
11th January 2013 - my 4th anniversary day
menyingkap kembali memori manis lama
11 Januari 2009
saat diijabkabul dan dinikahkan bersama seorang bernama En. Mohd Husaini bin Mat Sapat
sangat memorable ok
menjadi isteri dan memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri buat kali pertamanya sangat mengundang seribu satu pengalaman dan kemanisan
sangat2 teringat kenangan tersebut 
eh eh rasa nak menangis semula pulak sebak tika setiap kali mengenangkan kenangan indah tersebut

rasa sungguh terharu dan indah nye dunia bila dapat bergelar ISTERI kepada seorang yang sangat kite CINTAI dan sayangi.......
berbekalkan amanah penyatuan ini, kite sama2 melayari bahtera berumah tangga walaupun terpaksa mengharungi ombak dan badai sepanjang melayari bahtera AGUNG ini
ingatlah kekalkan ikatan suci murni ini bukan sahaja sehingga ke hujung nyawa malahan di dunia kedua nanti (AKHIRAT)
pejam celik pejam celik tanpa disedari sudah EMPAT TAHUN bahtera ni melayari lautan luas
jagalah bahtera ini seumpama kite menjaga nyawa kite sendiri
semoga ikatan suci ini sentiasa dirahmati, dilindungi dan dilimpahi dengan kurniaan rezeki, keluasan rezeki, kepanjangan umur dengan penuh keimanan dan kasih sayang yang amat mendalam.......
akhir kata SAYA sangat sangat sayang SUAMI saya dunia akhirat InsyaAllah : )

 
   gambar ni tika baru sahaja bergelar HUSBAND n WIFE : )
lupe pulak nak letak gambar nikah he he he

nuFfnaNg La la la :)