nuFfNang aDs

Monday, 3 December 2012

x dE mOOd

salam semua
sekarang tgah tak ade mOOd untuk mengarang sebarang coretan di blog kesayangan ini : (

last week minggu yang sangat menduga mental n fizikal sehingga terpaksa juga 
mengalirkan air mata ini melihat insan kesayangan dalam kesakitan..
maafkan ibu anak

tapi hari ni alhamdulillah anak ibu dah sembuh dah dengan jayanya dan kembali mengganas ha ha ha.
  takpela nak riang hati ibu, takpela awak nakal tak reti duduk diam tapi sihat walafiat tenang hati ibu. 
 namun hati ibu tetap gusar bila terpaksa berjauhan dengan insyirah walaupun hanya seketika tetap di rasakan terlalu lama namun atas nasihat daripada yang pakar terpaksa juga ibu relakan

kronologi my lil princess dimasukkan ke wad akan dirakamkan melalui coretan ini juga nanti tapi nak kumpul mOOd dulu ye kengkawan : )  
sesungguhnya hati ini sangat rindukan anak kesayangan yang sedang di dalam jagaan mak abah di kampung sementara nak tunggu sehingga betul2 sembuh..udara di bandar berbeza betul dengan di kampung..setelah hirup udara bersih kat kampung alhamdulillah banyak perubahan dan insyirah semakin sembuh..

sedih sebenarnya bila mengenangkan anakanda tercinta tu macam berjauh hati dengan ibunya mungkin teringatkan ibu paksa makan ubat dan bawa dia ke hospital sehingga di cucuk beberapa kali untuk ujian darah..takpe anak kecil tak mengerti namun ibu buat semua ini sebab nak lihat insyirah sihat bukan dengan tujuan ingin menyakiti awak ye sayang..tak pe la dah besar nanti mungkin akan faham

mungkin jumaat ini atau minggu depan ibu akan ambil awak semula sebab tak bole berjauhan dengan insyirah dan mungkin pujukan nenek n atoknye yang suruh hantar insyirah sempena cuti sekolah ni nak jaga cucu tersayang menjadi kenyataan kan. 

mak kat kampung banyak kali pujuk minta hantar cucunya ke kampung nak jaga sepanjang cuti sekolah tetapi ibu ni tak mahu hantar sebab tak nak susahkan mak abah n tak boleh jauh dari anak tapi bila tetiba insyirah jatuh sakit terpaksa juga hantar..tapi ibu takkan bekerja selagi insyirah tak sihat tapi alhamdulillah insyirah dah sihat dan hari ini ibu dapat bekerja setelah seminggu bercuti untuk menjaga insyirah : )

alhamdulillah insyirah dah semakin sihat dan sedang menjadi penghibur lara atok dan nenek di kampung.  nanti ibu datang ambil ye sayang...... : )

p/s : sangat sunyi tanpa anak, ya Allah berilah kekuatan sepanjang berjauhan dengan anak dan semoga tiada lagi ujian kesakitan buat anakku.  tak sanggup nak lihat anak sakit kan para ibu

4 comments:

  1. bile da ade anak sunyi gila bile dorg tade kan kak , walaupun saya belom kawin and ade anak , tapi saya mengerti perasaan aka , hehhehe

    ReplyDelete
  2. sabar ye.. faham sangat ~

    anak adalah segalanya bagi seorang Ibu, hrp Insyirah cepat sembuh..amin~

    ReplyDelete
  3. nur farahiza,

    betul fara, tq slalu singgah n tinggal komen : )

    ReplyDelete
  4. mamalieyna
    memang sangat2 betul kak anak tu segala2 nya bagi kite kan? tanpa mereka hidup sunyi pulak

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)