nuFfNang aDs

Monday, 17 December 2012

sUaTu maLam yG cEriA

suatu malam tinggal lah 3 beranak di sebuah rumah dan masing2 dengan kerja masing2 la iaitu Ibu, read magazine di sebelah anakanda tercinta, ayah bersiap2 nak pegi mandi manakala anakanda tgah main conteng2 buku di sebelah ibunya..ok let's story : -

Ibu : ok yayang blaja ye ibu nak read book ni (Favourite magazine of coz Seri Dewi dan Keluarga : )
Anak : conteng2 sambil menyebut animal2 yang di lihat such as monkey, bear, cat, bird DLL
Ibu : lau ada ape2 tak tau tanya ibu
Anak : terus menyebut dan suddenly bangun n pegi ke bilik air
Ibu : Insyirah buat apa tu pegi bilik air tibe2? (anak senyap tanpa jawapan)
Anak : tibe2 kuar dengan muke menyengih dan cakap ibu jangan marah2 ye : )

si ayah pun ketawa berdekah2 dgar anaknye bertutur sungguh lancar manakala ibu terkejut tgok baju dan seluar serta satu badan basah lencun.  rupe2nye she show her dirty hand yang penuh dengan contengan tu.  konon2 nye nak cuci tgan tapi end up pi main air.  Tapi dia tau akibatnya kalau kuar mesti kene marah dengan ibu jadinye kuar tu die terus tersengih2 bagi tau ibu, ibu jangan marah-marah ye.......
aduhai ibu tak marah sayang cume kelakar : ) 
tak sangka dah boleh cakap lancar kadang2 telus dan tak pelat.
continue to learn ye sayang : )
kepada ayah : amboi2 jangan gelak sangatlah ayah oi bile anak rasa ibu ni garang sangat 
biasa la kene ada give n take serta tegas ha ha ha.  
ayah kate ibu macam bear cite BRAVE tu sabar je la adohai : )

2 comments:

  1. Clever insyirah :-).. budak2 skg mmgbijak!

    ReplyDelete
  2. kan mamalieyna? kite dulu macam nak bercakap pun jarang kot ha ha ha tapi gok budak2 skang umur 3 tahun pun ada yang dah masuk taska belajar tu. hebat kite dulu 6 tahun baru start tadika kemas ha ha ha

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)