nuFfNang aDs

Friday, 16 November 2012

jatUh n eMergenCy kE HosP. seRdanG

Actuallly sabtu lepas 10 Nov. 2012 hari itu, jam 10.00 malam 
sedang ibu baring2 n my daughter lompat2 tibe2 dia terjatuh n tangannye terhentak kat lutut ibu dia..
alamak cemassssnya ya amat..nangis tak berhenti2 tak bole angkat tangan, risau takut ap2 terjadi kat tangan..so, ayah cergas2 suruh bersiap n pergi emergency Hosp. Serdang..

Tiba sane register..can u imagine ibu kene dokong sepanjang masa kat sana insyirah menangis2 sakit tangan tak bole bergerak??takutnya hati si ibu..ayah kena uruskan itu ini pendaftaran bagai kan..so, masuk bilik xray. Luckily nothing happen..ibu berdoa banyak2 sambil senyap 
ibu n ayah ni actually tergamam tibe2 jadi kan..

bila jumpa Dr., Dr. check n tekan2 insyirah menangis kuat n nasib baik Dr., tak cakap patah or retak ke kan alhamdullillah sangat2 syukur ya Allah..Dr., just bagi pain killer n ubat sapu tu..lagi satu ubat masuk kan kat muntot tu nurse yang buatkan tak sure utk ap tak tanya sebab tergamam kan..

balik rumah tu dua hari she's hust lying je tak mau buat ap2..she kan aktif so, ibu rasa cam tak kena la kan..mandi pun nangis2 tak bole tersentuh langsung..
keesokkan harinya tangan membengkak tapi alhamdulillah petang hari ketiga dia dah berani gerakkan tangan..aduhai cuaknya hati ibu n ayah..

tengok gambar je la ye kengkawan..sebab tu ibu tak BW n update blog 
too much incidents happen in a week..

4 comments:

  1. Aduhai, seramnya..seb baik takde yg serius,, hish,, sian.

    ReplyDelete
  2. adoiyai si comel ni..sakit ye..cian dia..napa main lompat2..kan dh sakit tgn tu.. =___=

    ReplyDelete
  3. mamalieyna, tu la nasib baik tak serius aduhai..budak2 kan makin kite ckap no makin dia sk nak buat geram ha ha ha tu pun tak serik lagi tu he he

    ReplyDelete
  4. mimie, tu la kan gegirl tapi main lasak ha ha ha cam boboy main tu geram tgok..

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)