nuFfNang aDs

Friday, 23 November 2012

wHy?wHy? n wHy???????

just nak tanya n minta pandangan kengkawan yang arif n ada experience pasal ni ye : )
nape lately sy sentiasa di datangi mimpi pregnant? sebab perasaan mimpi tu bila kite sedar macam sama je?
risau juga sebab kate orang mimpi tu ada something kan but i'm not sure..

just like last night, mimpi perut besar n memang rasa cam pregnant betul macam sakit pinggang la perut rasa meregang la nampak diri dalam mimpi tu tgah membawa perut yang besar n
 bila bangun badan rasa letih n sengal2 semacam la nape ye?

bila jadi cam tu setiap kali mimpi cam tu badan mesti rasa cam letih je n 
asik rasa nak tetido je la time buat keja ni.
 before this tak minta pandangan sesape sebab just beranggapan benda tu cam remeh je kan my be permainan tido..


tapi mimpi malam tadi benar2 mengganggu sampaikan hari ini bangun pagi tak bersemangat n letih betul..bila bangun cam pregant betul pula sebab sakit perut n pinggang..
i tak pregnant pun ngah bendera merah lagi ha ha ha..

sape2 yang tau singgah la sebarang komen ye : )

beR'BubUr' di peTang hAri

assalammualaikum n gOOd morning seme : )

just nak tepek gambar je untuk hari ni kisah semalam di petang hari
husband keja petang so, tak semangat la nak masak, sape je kan yang nak makan? ibu n insyirah je
so, i have decided masakkan chicken porridge je untuk my lil princess tu
alhamdulillah masakan yang ringkas tapi habis dimakannya ha ha ha

 d simple one from ibu..simple ke pemalasa wahai ibu he he he : )
just add on sawi ayam bawang putih bawang merah so, simple

 tgah makan sambil tgok ottomen zero sabar mak ni ha ha 

 tgok peel dia nak mandi macam2 ragam ha ha ha.  uitttt yayang tercekci sudah ha ha ha
maaf aunty2 sekalian

 hak hak hak mulut bising bebel ibu amik amik gambar dia macam tu hak hak hak

buat2 manja lewtueeewwwww ha ha ha.  luv u until jannah sayang n my darling husband toooo

Thursday, 22 November 2012

pEgi mAkaN lUncH tErcuCi juGa puRse

hye baru la ade kesempatan nak update something ni..dari pagi busy je hari ini
biasa la tepat jam 1.00 mesti la lapar kan n tu la waktu rehat kan 
so, keluarlah kite bersama officemate ke............

v
v
v
v
v
v
v
v

 mesti korang jemu kan balik2 cite makan ayam penyet balik balik ayam penyet ha ha ha
nak wat cam ne peminat tegar ayam penyet AP la katakan
kak oyin nak habis kontrak dah jadi nya nak belanja makan ayam penyet
uiiii hilang teman berkongsi duka dan gembira
hopefully kak oyin will renew contract of service tau : )

 this is my drink ada buble2 cocholate ntah ap lupe name air snow chocolate ke ape 
suka sangat favourite ni : )))
husband sampai tegur tiap2 kali pi ayam penyet mesti order ni tak bole ke order len katenye la ha ha

 saya punya set ayam penyet

 
 kak oyin punye rendang daging wahhhhhhhh

haaaaaa ni ape pulak ni? he he tudung..tak bole tgok tudung mesti nak beli
tudung ni dah bape hari asik teringat2 je sejak terpandang first time
so, beli la kite ye ha ha
kate pun sekarang in love ngan kale2 brown kan? tu yang beli tu corak tiger lagi ha ha
tiger ap ntah : )

Wednesday, 21 November 2012

pIL peRaNcanG yaSmiN....

boleh tak kengkawan share cket betul ke pil yasmin ni baik untuk kulit n kesihatan kite ke?
sekarang ni saya pakai regevidon tapi jeragat la muka..
saya nak try yang lain n tgah survey
lau ad sape2 pakai yasmin ni bagi tahu ea betul ke bagus berbanding pil perancang lain?
ingatkan nak tukar pil terus..tolong share ye sesape yang pena pakai ni
lau buat testimoni lagi bagus he he he


mane better? suggest n give ur opinion ye kengkawan : )

sOOthEr pErgi JaUh

amboi tajuk tak mau kalah ha ha ha

just nak abadikan kat blog personal ni..my daughter dah buang soother dia pada umur dua tahun ni
lega maknya alhamdulillah..asik je memikirkan bila la anak nak buang soother ni
at last dah satu bulan lebih tak ingat dah soother dia ha ha ha lega mak

 before

 now

anak semakin membesar ibu semakin risau memikirkan masa hadapan..
hope everything going well n will be a bright future 4 u
 this is a pray from ur parent : ) ) )

NgErI nye....

Salam pagi n sejahtera kengkawan : )

just nak share this pic sangat2 kagum n takuitttttt..betul kan ada same with in d movies.  Kalau kawan2 terserempak apa yang ad di dalam fikiran..ish can't imagine. 

 tengok tu aduh meremang bulu roma kat tengkuk ni haaaa

seram sangat

Tuesday, 20 November 2012

raJa aPa? RajA bUaH...BuaH aPa????????

assalammualaikum n hye hye hye..

Buah apa? apa lagi buah durian la..semalam petang pegi giant cari barang dapur cket n cuci2 mata, n then bungkus KFC tekak ni tetibe nak makan KFC..pastu mata ternampak pulak durian yang berlonggok2 depan giant aduhai apa lagi name pun peminat tegar durian kan..

bila tgok yang longgok 1 biji RM2 vah vah meleleh la air liur tak sabar nak makan baru balik keja kan perut berkeroncong minta di isi ha ha ha..tapi husband I beli yang sekilo RM5 ok la kan beli dapat la 3 biji RM 20 isi banyak dan sedap berbaloi la cume ada busuk cket pada sebiji durian yang terakhir tu tapi cket je la but memang berbaloi la makan semalam ha ha ha

my anak dara sampai teruwek uwek kekenyangan makan durian, suruh berhenti tak mau nak makan lagi alahai sabau je la ibunye ni..see the pic

 itu dia pilih jangan tak pilih..my husband yang baju hitam nun di sana tu ha ha

 hurmmm sedap nyerrrrr 

 tgah tunggu ayah kat dalam keta meh la kite pose..tgok dia tak reti diam..tgah bebel2 ayah cepat ha ha 
comot kan anak ibu ni?
ayah nye baru lepas ajak main playground wahhhh nangis tak mau balik



Monday, 19 November 2012

sMs & meNang "DutcHlaDy"

hye olllsss,

ada sape2 tau tak pasal contest ni? sure ramai tau kan pasal ni sebab dutch lady ni ramai peminat tegar di semua peringkat tak kira umur, jantina, bangsa, agama dan apa2 je la. 
 tapi kan dah 4 kali dah sy sms but sms yang diterima semula adalah
 'harap maaf nombor kad pengenalan anda adalah tidak sah'??? 
nape jadi cam ni? adakah my IC no. tidak berdaftar? pelik la........
 sedih produk ni dah banyak dah beli.  
anyone know please tell me k : (

ada sape2 tak jadi cam ni? sila la kongsi..wuaaaaaaaaaaaa

p/s : saje join tak tau luck masing2 kan????lebih2 lagi memang minum n makan dis product.
  why not we   just try right?  tu yang sedih bile jadi camni.....

jUliA

assalammualaikum n gOOd morning semua : ) no no no monday blues k : )

sape tgok cite ni? saya tgok cite ni sampai final episode tapi apesal ntah still tertunggu2 lagi.  last2 baru ingat eh kan hari tu dah last kan mase Julia melarikan diri tu.  he he he sangat best cite ni sampai terlupe dah habis dan still tertunggu2.  tunggu2 jam 7 tup tup eh nape cite lain kan tapi cite baru ni i tak follow pun he he he.

ok sesaje je sebagai permulaan di pagi hari : )  nothing much to share tentang weekend hari itu pasal tak ke mane2 pun husband keja.  just habiskan masa dengan my lil princess yang tersayang n doing homework as usual.  masak pun nothing special just a simple one.  but alhamdulillah nothing precious than be with my lovely family : )


Julia Julia..hopefully ad 2nd series nanti ye.  
sangat suke lakonan Nabila Huda n Azreen Azminda n Fizo jugek

Friday, 16 November 2012

pEpLum Dresss

sekarang tgah in peplum dress kan? cantik sangat n suke..
gogogle ha ha (google2) saje2 tgok peplum dress ni cantik2 cam nak try je la 
but nak cari yang labuh cket n sopan cket hi hi hi ado ke??? 
besar gabak macam kite ni bule ke pakai tu la persoalannya ha ha ha ha sedih : ((((((((

 ni cam cantik dan menepati citarasa design nya


 uissshhh sume cantik suke sangat yang coklat ni colour cantiknya la hai...

peningggggg cantik nya....yang biru ni kalo pakai ngan shawl pink lembut cantik kan??
but kena cari kain yang colour same ngan baju la kan???

P/s = dah tersuka dengan peplum coklat ituuuuuuu

iN loVe

haaaa ape yang in love tu?
nothing.....just in love with d colour..lately i am in love with earth colour, anything...
Home Deco, Make up, fashion or anything..suka sangat..tidak terlalu menonjol but the colour itself show modesty, humble and look more to nature. 

HOME DECO
seeeee, cantik kan? sangat terpikat dengan colour2 cam ni..tenang damai je hati..
my husband " jom tukar theme ha ha ha leh ke "
just look at another pics

FASHION

 colour combination : earth colour.....sangat cantik..nak kumpul fashion2 colour cam ni lah : )

 cantik kan? even colour camni but still leh match ngan ape2 colour pun that's the advantage of earth or nature colour ni right?
 
 
 yang ni sangat menggoda jiwa rasa terus nak transform image jadi cam ni ha ha ha..
as long as cover the aurat kan : )
warna pun cantik tidak terlalu menarik perhatian orang ramai

still looking beg yang macam ni n colour same like this..ada any online shop yg jual beg cam ni tak? 
meh habaq mai..

MAKE UP


Make Up yang bersederhana itu sangat cantik kan? suke la macam mane ye nak make up camni?????

jatUh n eMergenCy kE HosP. seRdanG

Actuallly sabtu lepas 10 Nov. 2012 hari itu, jam 10.00 malam 
sedang ibu baring2 n my daughter lompat2 tibe2 dia terjatuh n tangannye terhentak kat lutut ibu dia..
alamak cemassssnya ya amat..nangis tak berhenti2 tak bole angkat tangan, risau takut ap2 terjadi kat tangan..so, ayah cergas2 suruh bersiap n pergi emergency Hosp. Serdang..

Tiba sane register..can u imagine ibu kene dokong sepanjang masa kat sana insyirah menangis2 sakit tangan tak bole bergerak??takutnya hati si ibu..ayah kena uruskan itu ini pendaftaran bagai kan..so, masuk bilik xray. Luckily nothing happen..ibu berdoa banyak2 sambil senyap 
ibu n ayah ni actually tergamam tibe2 jadi kan..

bila jumpa Dr., Dr. check n tekan2 insyirah menangis kuat n nasib baik Dr., tak cakap patah or retak ke kan alhamdullillah sangat2 syukur ya Allah..Dr., just bagi pain killer n ubat sapu tu..lagi satu ubat masuk kan kat muntot tu nurse yang buatkan tak sure utk ap tak tanya sebab tergamam kan..

balik rumah tu dua hari she's hust lying je tak mau buat ap2..she kan aktif so, ibu rasa cam tak kena la kan..mandi pun nangis2 tak bole tersentuh langsung..
keesokkan harinya tangan membengkak tapi alhamdulillah petang hari ketiga dia dah berani gerakkan tangan..aduhai cuaknya hati ibu n ayah..

tengok gambar je la ye kengkawan..sebab tu ibu tak BW n update blog 
too much incidents happen in a week..

caRi2 laMpu

ntah bila kejadian lupe pulak..pi cari lampu persediaan rumah nanti kan..
macam2 jenis lampu cube tgok : )

 tengok lampu siling LED atas tu cantik kan????

 Lampu dinding pulak

 cantik...harga pun cantik..just beli ikut kemampuan tapi cantik he he he

 anak yang kena tinggal tiap kali ibu berdating ngan ayah dia..tapi pas tu marah2 ibu n ayah bebel2 ha ha pasal dia tahu sebenarnya shiaaannnnn bagi la chance ibu ngan ayah ha ha ha

alalalala si montel ngan tag ibu nye..

rIaNg-rIa

anak2 kan???mana ade la yang tak suka lau parents bawak pegi playground right????
 suka sangat sampai tak mau balik rumah..
yang kelakarnya ayah siap cerita malu je insyiarah pergi berdua dengan ayah sebelum pick up ibu drpd office, ayah kate sampai je playground insyirah jerit2 suka ha ha ha 
sume orang tgok je hairan ha ha ha 

so, balik office hari Rabu minggu ni, ayah ajak ibu sekali layan anak gi playground..
wahhhhh kemain suke anak kan..

 anak dan ayah di kejauhan....nak main jongkat jongket..ibu letih seharian buat filing kat office, 
so, ayah melayan ibu just duduk2 jerit2 tu la ibu ha ha ha


 ayunye main sayang oiiiiii

 ha ha ha kena usik ayah takut tempat tinggi ni gayat la tu..

 oiittt ayah muka tu ha ha ha..thanks darling sebab suka melayan anak ha ha ha

 domoknya baby besar ibu ni..ha ha suka usik dia sampai dia marah n geget ibu..


 dah pandai main buai sendiri dah..suka suka


 love this pic so much so besarkan diaaaaa

alalalala tak nak balik..kene dukung dengan ayah paksaan balik ha ha ha lucu nye ibu tak larat dokong budak domok yang meronta ronta sakit tangan..

nuFfnaNg La la la :)