nuFfNang aDs

Thursday, 4 October 2012

mAsak meMasak

Lauk semalam petang lepas balik dari kerja, ambil anak terus senseng baju sume masuk dapur masak memasak la he he nak jamu anak n suami makan kan.  tapi semalam masak simple je satu lauk alhamdulillah habis pun.

Ini dia gambar proses memasak daging singgan tumis

Haa tengah menggelegak atas kuali he he. ntah ap2 tgah masak pun amik gambar kan. tak pe la saje2..

Ni daging singgang untuk anak punye..

Anak punye..rebus sahaja dan tak pedas serta add on sayur sawi

 untuk i n husband pedas n tumis..letak cili banyak2 baru best..

Masa masak tu husband tegur wah masak ape tu.  sy jawab la masak singgang daging tumis.  n he reply wah eksotiknya masakan sabar je la, selamatla dia makan lau tak penat je masak ha ha. 1st time masak tu.

No comments:

Post a Comment

nuFfnaNg La la la :)