nuFfNang aDs

Monday, 22 October 2012

kEdinGinaN huJan

dah dua minggu kat nilai ni petang2 jumaat mesti hujan lebat kan tapi alhamdulillah tak merungut sebab hujan kan membawa rahmat lagi pun nilai ni susah nak hujan kan..so, tak kisah la kan..
 
jumaat petang balik rumah je terus ajak husband pi kuar cari barang dapur nak masak sabtu ahad, biasa la tu tiap2 minggu memang camtu la jadualnya jumaat je pi cari barang dapur untuk seminggu senang..lebih2 lagi si anak dah request kek batik kan..apa nak buat si ibu lum cuba wat kek lain kekdahnya..tak pe anak nanti2 ibu practice k ho ho ho ntah bile kan...rajin memang rajin suka memasak tapi bila something kite masak tu tak jadi punah harapan dah dan malas terus nak mencuba hua hua hua..

balik dari pi shopping kite pi makan k ibu dah malas nak masak dah malam2 ni..ayah pun pusing2 cari kedai patah balik la ape la last2 kedai ni juga menjadi pilihan..ok la sedap juga masakan dia..kedai ni terletak kat Salak Tinggi..

 ini la kedainya..ooopps teramik gambar ayah pulak ayah pulak tgah sibuk merakam anak dara yang sudah membebel2 tu tak reti diam..iiissshh geram nya ibu..ibu tgah makan dia sibuk nak duduk kat pangku ibu..kena marah dengan ayah pasal macam mana ibu nak makan sambil pangku awak sayang oiii..
demi anak ha ha

 wahhhh sedapnya saje large kan gamba..air biasa lah ibu peminat teh tarikh ayah pun order yang sama, untuk insyiarah tentunya milo panas biar dia ngantok ngeh ngeh ngeh

 ayah interprame heem nyampahs gambar ibu tak de pun tau..sapo lah nak amik gambo kite kan biar kecik je kite letak gamba ni mua ha ha ha

ni si amoi tak reti diam..tgah tggu ayah menyuap air la seperti gambar di atas kan..

pixca makan ayah tak bagi snap2 pasal si anak dara dah membuat onar ha ha..menu adalah seperti berikut :
Nasi Putih, tomyam campur, ayam masak goreng ngan bawang seme, daging kicap, telo dadar rangup sedap n kailan ikan masin..telo sedapnya..camne nak buat telo dadar rangup2 tolong ajar kawan2 : )

No comments:

Post a Comment

nuFfnaNg La la la :)