nuFfNang aDs

Thursday, 18 October 2012

deMi aNaK....... : )

Macam biasa selepas balik kerja....rabu, 17 Oktober 2012, tangan makin pedih sebab mengelupas dan berdarah sendirinya kat jari2 ni so, terbitlah rasa malas nak masak..jemput Insyirah n tanya dia sayang nak makan goreng pisang tak? nak pisang she said ok ibu pun p beli la goreng pisang RM 1, keledek RM 1, kopok lekor RM 2 dan sosej RM 1 tak lupa favourite ibu jambu batu asam lebih RM 2.  Sampai rumah suruh insyirah ambil pinggan dan makan la berdua beranak.  banyak dia makan yang tinggal hanyalah kopok lekor untuk ayah sebab tau ayah memang suka kopok lekor. 

pastu tanya lagi ibu tak masak tau insyirah dah kenyang nanti takut buang.  tup tup dia ckap mama masak sambil tunjuk dapur, meaning dia nak makan nasi lagi ha ha ha.  cargas la ibu masak simple je masak nasi, goreng telur n fish ball pasal tangan pedih kan ha ha.

nasib baik dia makan tak memilih.  hai anak ibu kuat nya makan sekarang aduhai ha ha.  nanti lama2 gomok juga cam ibu nanti.  tu la tanggungjawab kite sebagai ibu kan.  penat macam mana pun mesti tak sampai hati kalau anak nak apa2......tak pe berbakti pada anak dengan penuh doa semoga satu hari nanti mereka dapat berbakti kepada ibu bapa nya juga : )

3 comments:

  1. anak dah pandai meminta, kena rajinlah maknye..hehe~ mmg tak sampai hati bila anak meminta ituini.. ^_^

    ReplyDelete
  2. salam kenal...betul tu klu anak2 dah mintak masak apa pun xpe janji depa mkn

    ReplyDelete
  3. mamalieyna, Imah Dinor

    emm tu la kan maknye kena la lebih merajin kan diri hu hu hu

    ReplyDelete

nuFfnaNg La la la :)