nuFfNang aDs

Wednesday, 31 October 2012

2dAy is d bEsT daY

hari ni hari yang sonok sangat sebab kawan2 polipd dapat contact semula through blog ni..
upe2nye ramai juge yang dah jadi blogger but tak tau kan tapi bile one of my fren call this morning n bertukar2 alamat blog terus dapat detect yang len2..wah very happy n very miss the moments when i was a student DSK dolu2..

kawan2 keep in touch k : ) sesungguhnya saya mendiamkan diri bukan sebab sombong or ape2 tapi tak dapat contact many years after we leaved polipd ha ha sowwiiiiii : )

xpe..lepas ni kite terus contact k through blog n hari2 dapat see each other

cHanGe laYoUt

dear frenzzzz..i dah tukar layout cket k, bloglist dah d tukar kat right side ye b4 this left side : ) 
njoy reading my blog k..just a picisan blog je..takut2 ad yang tak perasan blog list tu di sebelah kanan
2day still hujan petang, perut sudah melapar ha ha jap g balik makan banyak2..mula ler ligat pikir nak masak pe balik nanti kan..pape pun njoy ur meal with belove family..buat sweety2 di luar sana yang mengalami hujan ni drive carefully k balik t.  tak sabar nak tau sambungan cite JULIA : )))))))

mEmorY of pOliPd DsK

untuk kengkawan ku di poliPD dulu, did u still remember me? 
DSK2S1 erm menggamit kengangan bila tgok buku2 masa belajar ni dulu..haaaaiii tak tido malam siapkan assignment i really miss that moments k
 haaaaa cube tgok benda2 ni lagi la kan menggamit kenangan..ingat tak kite sesame balik kelas makan aiskrim la makan cendawan goreng la ha ha ha



Laporan ni lagi la mendatangkan kekecohan yang amat nak menyiapkannya kan? tebal kot see this

n disebabkan LI report ni la saya terpaksa juga menggagahkan diri membeli lap top hua hua hua lau tak malas je sebenarnya ha ha jimatttt...

n baru je tadi one of my classmate during DSK2S1 call me n wahhh tetibe rindu pun datang menjelma ngan kengkawan..so, kengkawan sebarang news just maklumkan kat ca anytime anywhere wether kt hp or emel or blog or anything la k : )

the sEcoNd haLf oF mE....

saje nak post kan muke dia tgah marah sebagai kenangan di masa hadapan : ) marah sebab ibu asik snap je muka dia tu..habis tu tgok la tu nak pakai baju kurung ibu balik keja yang dah masam2 tu hu hu hu
so, apa lagi cargas snap


tgah read book, ap2 yang dalam book tu sume dia tiru praktikal kan he he, dianosour dance dia dance, dianosour kiss dia kiss ibu n ayah, dianosour cry dia cry n banyak lagi but good job sayang memang every night ibu suruh dia blaja ha ha tapi tgok mOOd lau dia malas dia asik main tapi lau tgah rajin tak yah suruh dia dah kenal waktu time malam je terus cari book nak read good job usaha lagi k lil princess ibu : )

uSik mEnguSik

lau nak tau inilah favourite ayah n ibu lau kat umah see what happen ha ha ha..

 alalalalalalala menangis kene usik ibu n ayah ha ha..sila abaikan ye bantal busuk itu ha ha ha biasalah di rumah kan nobody perfect haaaaa apa kena mengena pulak ni kan

 alalalaal majuk pulak gerrrrraam padan muka ibu n ayah memang suka usik dia sampai menangis baru puas hati ha ha ha

dah ok dah tapi eeiiissh still mencari dia punye soother tu..but malam tadi the whole night she's sleep without soother sebab ibu tgah bekerja keras menjauhkan soother tu drpd dia..cepat2 la nak buang soother tu ye..actually ngape dia mula ber soother ni ada kisah sedih dulu dia tak hisap pun tak pe la lau ada masa we story2 k : )

tHis is mE

ha ha tajuk gempak, sebenarnya tgah free pagi ni so, marathon buat post la la la..
memandangkan jarang nampak pic of me dalam blog ni sebab malas nak tangkap gambar sendiri, so, inilah saya ye kengkawan bersama my darling lil princess

 ni on d way mencari pau di taman cempaka..dalam car tapi dak domok ni alahai memang susah nak tgok gambar..

'peace yo' from me to auntie2..still tak pandai lagi nak peace btol2 ha ha ha

di Malam haRi yang coMot

malam tadi see dis little princess ibu wat pe?

  eeiissshhh comotnye habis sume merah2 ditonyoh2 kat tangan..

haaa nampak tu habis mulut ngan tangan sume bertukar red colour, actually she's eating fruit, raspberry ke mulberry not sure, but thanks 2 my officemate kak anum sebab bagi bawak balik nak bagi husband makan sebab dah lama dia cari tapi tak jumpa..tu la kan something tu lau kite nak dia takde tapi lau kite tengah tak nak bersepah2 je nampak kan..

lepas dah cuci sume dia sambung main tgok koleksi mainan dia 

tengok mainan dia, kate little princess she said nak jadi princess tapi tgokla mainan dia, tgah me'racing-racing'kan keta mainannye ha ha, then ibu tanya ni sebenarnya gegirl ke boboy she said gegirlgirlgirl banyak kali marah la tu ha ha..yang pastinya about her, she doesn't like toy like barbie or something yang cute alahai..dah banyak kali try beli tapi takmo main di simpan je dalam bakul..


nAsi gOreNg dagIng pEdaS beRaPi

salam n gOOd morning kawan2 sume : )

seperti di entry terdahulu akan di up kan ye hasil dari gorengan nasi bersama daging..sedap pedas berapi he he..daging korban sedap kan manis..terima kasih tak terhingga buat orang yang bermurah hati bagi daging korban kat kite..InsyaAllah dah pasang keinginan untuk join juga korban ni satu hari nanti..mohon dipermudahkan ya Allah dan beri la kemurahan rezeki buat kami kan Aminnnn..


ok tanpa banyak bicara di sajikan ye untuk kenangan nanti2 leh buat lagi : ) sedap sebab teramat pedas sampai tak terkata ha ha

buat suamiku : ayah, t ibu masak lagi la nasi goreng daging malam ni tapi kali ni letak carrot ea semalam lupe ha ha ha
uishh ne leh hari2 bagi suami makan nasi goreng je sungguh tak solehah la kite he he, takpe la asal kenyang kan kite ni isteri2 yang bekerja ha ha, alasan la sangat kan...............
eh, masak nye sangat simple cam nasi goreng biasa just tambah daging je : )
 selamat mencuba kengkawan dan make sure pedas berapi tau baru terangkat telinga menjamahnya : )  

Tuesday, 30 October 2012

tetIBe di pEtaNg Hari

tetibe di petang hari di ofis, eh seronoknya hujan la petang ni sejuk cket cuaca dan tibe2 tekak rasa nak makan nasi goreng pedas letak daging nyum nyum..
so, ape laie balik ni masak nasi cargas2 nak masak nasi goreng pedas berdaging pehhhh best kan ha ha lagi2 air tangan sendiri
jadinye esok kite saksikan la ye ade ke tak ade nasi gorengnya ngeh ngeh ngeh..nak pick up my little gegirl tu..sian sakit gigi pasal semalam gg nye pecah makan ayam aduhai sian anak ibu
hoyeh hoyeh nak balik dah..............

Monday, 29 October 2012

nOstaLgIa aIdiLaDha 2012

hye salam n gOOd morning seme : )
Macam mana sambutan Aidil Adha tahun ni? pasti meriah kan? saya biasa2 saja : )
k la sekadar nak kongsi perjalanan sambutan Aidil Adha dis year tapi tak dok gambar lupe pulak..

25 Okt. 2012
Hari khamis sehari sebelum Aidil Adha office bagi pelepasan setengah hari, so husband cuti n ajak shoping2 di The Mines jalan2 cari barang rumah so, cari barang untuk rumah baru.  
Dapatlah kayu penggantung langsir, selak pintu n macam2 lagi la barang lupe pulak..
lama juga berjalan petang kul 6 baru balik pi jemput anak ibu yang montel tu..suke dapat beg angry bird tapi bertahan selama 2 hari sahaja hu hu dah tertanggal talinya tak pe leh jahit t ibu jahit ye yayang : )

26 Okt. 2012
Ha ha hari raya tapi tak de buat pape pun just masak2 je kat rumah..pagi2 dengar takbir sayunye la hai hati
masak2 just buat bubur nasi, buat sup ayam pedas, sayur kacang n lobak pecah telur,
goreng kacang tanah n ikan bilis n goreng ayam peh superbbb
husband cakap sedap sangat n sume2 pun makan tambah2 alhamdulillah
tapi klaka kan raya2 mamam bubur je dah tu tekak nak makan kan he he
petang tu jalan2 kuar hilangkan kerinduan di kampung ho ho

27 Okt. 2012
Parents in law datang so, masak2 kemas2 umah siap2..hidangkan daging masak kari
kerisi asam pedas n telo dadar je pasal ayah mertua ajak makan luar malam tu
so, jalan2 ingat nak makan Sate Willy tapi apa kan daya tutup pula so,
ke Domino je la kite ha ha
tapau Domino n KFC peh kekenyangan tapi tak leh tido pasal malam tu panas sangat bangun tetengah malam tgok tv ngan husband borak2 berdua sampai ke pukul 6.00 pagi bayangkan ha ha

28 Okt. 2012
Parents in law bertolak ke Perak balik kampung n kitorang pun merehatkan diri saje di rumah sebab malamnya tak cukup tido kan..husband tgok motoGp la F1 la petang baru jalan2 Mantin tengok rumah baru.

sekianla update untuk raya..dah macam direktori pulak nye ha ha ha

Thursday, 25 October 2012

mOOd keLaUt

haissshh apahal la dua tiga menjak ni mOOd ni ke laut je?  nak marah dan rasa cam tak kena je aduhai tak best la bila berperasaan macam ni
kembali la wahai mOOd yang hepi..esok kan raya : )  but I tak balik kampung he he pasal parents in law datang nak beraya di cni..pkir2 pe nak masak spesel 4 this AidilAdha
eh eh tgah tulis post ni ada tupai lalu lalang la kat depan opis I ni..jap2 snap dolu ha ha
alahai laju sangat dia lari tak dapat nak snap2..
ok my dear frenz..

Selamat Menyambut Aidil Adha ini 
dengan penuh kegembiraan, kebahagian dan kesyukuran
dan kenangkanlah pengorbanan insan2 yang sentiasa berada di cc kite

coz sacrifice is sinonim with Aidil Adha : ) 4 me la kan..so, I think I want 2 give something 4 my kesayangans sempena Aidil Adha ni..tak kira besar kecik but as long as the word ' Sincere ' tu always be in my heart disamping something yang kite nak bagi tu..dah cukup indah kot buat penerima & I sendiri..
So, let's remind ourself, keikhlasan tu adalah segala2 nya bukan nilai dan rupa sesuatu penghargaan tu ye..
ntah la ape la yang merepek ni lau mOOd ke laut cam ni lah hurrrrmmmm

Wednesday, 24 October 2012

yG dicaRi x juMpa

Salam petang hari : )..ok ketidakpuasan hati pada pagi tadi telah dilupakan dan kite mulakan dengan
 topik yang baru
lunch tadi jenjalan la dengan opismate pi Giant Nilai plan nak bli compact powder kat Guardian..
pusing2 tak ada stock pulak so, beralih la mencari pampers anak ha ha


dari zaman lepasan sekolah menengah dulu sehingga la sekarang rasa2 nya dah hampir 4 tahun kot memang pakai compact powder Pixy ni.  Pernah juga tukar2 tapi compact powder yang len 2 cam tak serasi bila muka jadi nampak gelap dan kadang2 terover fair sangat kan..tunggu esokla baru cari semula.
so, kengkawan ada tak produk kosmetik yang tak sesuai ngan kulit?
ada tak sesapa yang pakai pixy cam saya?

psycho haaa?betol ke eja?

tak faham dengan orang yang suka dengki orang pada hal kite tak de pulak dengki atau buat benda buruk kat die kan 
so, i decided 2 call him Psycho Man : ) 
may be superhero baru kan..issshh sakitnya hati kan..

situation 1 :
Pelik..salahguna benda yang bukan hak milik BELIAU untuk kepentingan diri sendiri

situation 2 :
kau suruh orang bagi penghargaan yang paling maksimum terbaik kat diri kau padahal kau cam hampesssss 

situation 3 :
hei ingat orang tak tau ke tentang kau punyer background yang bermacam2 masalah kan..tapi cakap cam bagus sangat gila la

situation 4 :
bila dah buat salah tu pretend pulak kan takut la tu.  buang karen layan psycho man macam ni ha ha

situation 5 :
kau ingat kau bagus nak bebel kat orang lain sedangkan yang kau bebel tu sume diri kau kan? sendiri mau ingatla...

next next next situation :
banyak sangatla dah tak boleh tulis..ntahlah tension sebenarnya sebab tu tulis ni..kadang2 give up nak datang kerja disebabkan orang yg psycho sangat macam ni yang rasa diri tu bagus sangat padahal gila la datang opis kul 10, 11 cam tu aaahhh kang cakap lelebih kang terkantol pulak ha ha

note 4 myself = tenangkan diri dan sentiasa sedarkan diri yang kite pi kerja tuk cari rezeki, jangan amik pusing pada si Psycho tu pasal dia langsung tak de kena mangena dalam hidup dan diri kite.  lagi 1 reminder, sentiasa la bekerja dengan ikhlas walaupun dimaki hamun, walaupun kite langsung tak dapat penghargaan walaupun kite dah buat yang the best bagi kite tak pe Allah maha besar.  DIA yang bagi kite rezeki.

Never give up n always be strong AISYAH!!!!!!!!

bReAkFasT dIs mOrnInG

salam n gOOd morNinG..
 just nak up date juadah breakfast pagi ni seperti di bawah 

nyum nyum sedap dan kenyang sangat..tqsm 2 kak anum my opismate kerana bawak juadah2 ni ye, kenyang dah makan kopok lekor siap dgan pencicah sosnya yg super sedap dan juga sandwich telor tu..len kali lau kite tak busy kite pulak masak k keh keh keh lau bangun awal la..I just bawak biskut tiger je tak moh makan lebih2 nanti nak kuar makan dgan tersayang husband saya tu..risau gak berat semakin naik mencanak2 ni he he

Tuesday, 23 October 2012

mAmAm2 di LuaR lG....*****

he he salam salam : ).  akhirnya.............ada juga kesempatan mencuri sedikit masa eng up date blog ha ha..busy ya amat la dis moning..k forget..

 skang nak cite semalam balik keja pi makan di cni..sedap sangat2 rasa nak repeat lagi

biasala ini budak lau bawak makan memang tak reti diam nak turun la nak main cat la ha ha..
ni tgah takut nak turun pasal 2 ekor cat kacau dia ha ha

 haaa ni la kedainya kat salak tinggi..leh tgok kan apa nama kedainya memang sedap makan nasi kukus ayam goreng berempah..memang superb ayam nye rasa rempah dan rangup lagi..alahai lapo pulak..tapi potong stim pulak anak dara yak yak on the way nak balik yang kelakarnya terpaksa of aircond dan buka tingkap sebab tak tahan baunye..poneng pala mak ha ha ha

 ok lepas mandi kite sambung makan di malam hari makan kek batik
 wahhh makan dengan gelojohnya siap masuk jari tu dan tunjuk thumb up kat ibu wah ha tanda sedap..mekaceh sayang : )

senyum simpulnya membuatkan ibu selalu teringat keletah awak yang semakin nakal kan sekarang ni he he

Monday, 22 October 2012

maHu berGaya

 bila dikurniakan anak perempuan kan..mesti ada naluri mahu bergaya walaupun kecik2 lagi kan..tgok pixca ni..
.
skang ni pantang nampak ape2 yang bole disarung dah..getah2 dia buat gelang pantang nampak habis dipakainya..barang make up ibu apatah lagi..compact powder dah pandai sapu muka..lipstick pandai sapu bibir eye liner dah pandai sapu mata..hye la si cumillss ibu..

tapi cuba tgok time dia comot ho ho..comot pun angkara ibu suka pakaikan losyen calamine kat muka 
dia ha ha. geram kan macam baby tgok pakai bedak dan losyen comot2 ni..


alolo ibu nak kiss awak..issshh nampak gigi jarang tu : )

yAk yAk

he he ibu saje je nak post ni esok2 anak ibu tgok mesti geli hati kan..cube insyirah tgok ni insyirah yak yak camne ha ha..sebagai kenangan ibu..

 anak ibu tgah yak yak..
 Haaa ni dah mula bersembunyi di tepi sofa tapi ibu amik gambar cakap sayang tunjuk peace..see dia buat piece tapi versi kanak2 riang tak pandai piece terjadi rock..tak penah ajar..ajar tunjuk isyarat piece tapi terjadi isyarat rock ha ha
Riang ria dah habis yak yak..yak yak pada pukul 10.00 malam aduhai ibu dah mengantuk..nasib baik ayah offer nak cucikan..thanks ayah : )

kEdinGinaN huJan

dah dua minggu kat nilai ni petang2 jumaat mesti hujan lebat kan tapi alhamdulillah tak merungut sebab hujan kan membawa rahmat lagi pun nilai ni susah nak hujan kan..so, tak kisah la kan..
 
jumaat petang balik rumah je terus ajak husband pi kuar cari barang dapur nak masak sabtu ahad, biasa la tu tiap2 minggu memang camtu la jadualnya jumaat je pi cari barang dapur untuk seminggu senang..lebih2 lagi si anak dah request kek batik kan..apa nak buat si ibu lum cuba wat kek lain kekdahnya..tak pe anak nanti2 ibu practice k ho ho ho ntah bile kan...rajin memang rajin suka memasak tapi bila something kite masak tu tak jadi punah harapan dah dan malas terus nak mencuba hua hua hua..

balik dari pi shopping kite pi makan k ibu dah malas nak masak dah malam2 ni..ayah pun pusing2 cari kedai patah balik la ape la last2 kedai ni juga menjadi pilihan..ok la sedap juga masakan dia..kedai ni terletak kat Salak Tinggi..

 ini la kedainya..ooopps teramik gambar ayah pulak ayah pulak tgah sibuk merakam anak dara yang sudah membebel2 tu tak reti diam..iiissshh geram nya ibu..ibu tgah makan dia sibuk nak duduk kat pangku ibu..kena marah dengan ayah pasal macam mana ibu nak makan sambil pangku awak sayang oiii..
demi anak ha ha

 wahhhh sedapnya saje large kan gamba..air biasa lah ibu peminat teh tarikh ayah pun order yang sama, untuk insyiarah tentunya milo panas biar dia ngantok ngeh ngeh ngeh

 ayah interprame heem nyampahs gambar ibu tak de pun tau..sapo lah nak amik gambo kite kan biar kecik je kite letak gamba ni mua ha ha ha

ni si amoi tak reti diam..tgah tggu ayah menyuap air la seperti gambar di atas kan..

pixca makan ayah tak bagi snap2 pasal si anak dara dah membuat onar ha ha..menu adalah seperti berikut :
Nasi Putih, tomyam campur, ayam masak goreng ngan bawang seme, daging kicap, telo dadar rangup sedap n kailan ikan masin..telo sedapnya..camne nak buat telo dadar rangup2 tolong ajar kawan2 : )

sAbtU dan aHad sEsi mEmAsaK

hye u ollss..
sebagai kenangan dan coretan suka suki buat diri ini dan kuarga..sabtu bangun pagi2 malas masak sarapan just terus je masak lauk lunch..tapi dah malas pula nak take pixca tuk tatapan blog..nanti2 kite take pixca k..
menu masakan untuk family tercinta :

Nasi putih, ayam masak lemak cili api = favourite husband, daging goreng rangup dengan lobak untuk I yg tak minat lemak cili api dan 4 anak dara ayam goreng bersama dengan lobak dan sayur sawi sair pulak ditambah dengan sayur kacang panjang dan lobak goreng pecah telur wahhh Horlick Ais tu yang tak tahan ha ha ha cam tak kena kan..alhamdulillah tak terbuang dan membazir habis licin

Ahad pulak pagi2 husband bawak balik roti canai so, tengahari kite bakorrr je ikan caru tu, makan ngan Nasi Putih buat sayur tauhu dan kacang panjang serta lobak cili api  dan untuk anak masih sama ayam goreng bersama lobak n kacang panjang pulak ha ha kali ni Air Bandung ais pulak..pun sama licin gak suker suker ni yang buatkan mak suka masak ni kan..

Thursday, 18 October 2012

deMi aNaK....... : )

Macam biasa selepas balik kerja....rabu, 17 Oktober 2012, tangan makin pedih sebab mengelupas dan berdarah sendirinya kat jari2 ni so, terbitlah rasa malas nak masak..jemput Insyirah n tanya dia sayang nak makan goreng pisang tak? nak pisang she said ok ibu pun p beli la goreng pisang RM 1, keledek RM 1, kopok lekor RM 2 dan sosej RM 1 tak lupa favourite ibu jambu batu asam lebih RM 2.  Sampai rumah suruh insyirah ambil pinggan dan makan la berdua beranak.  banyak dia makan yang tinggal hanyalah kopok lekor untuk ayah sebab tau ayah memang suka kopok lekor. 

pastu tanya lagi ibu tak masak tau insyirah dah kenyang nanti takut buang.  tup tup dia ckap mama masak sambil tunjuk dapur, meaning dia nak makan nasi lagi ha ha ha.  cargas la ibu masak simple je masak nasi, goreng telur n fish ball pasal tangan pedih kan ha ha.

nasib baik dia makan tak memilih.  hai anak ibu kuat nya makan sekarang aduhai ha ha.  nanti lama2 gomok juga cam ibu nanti.  tu la tanggungjawab kite sebagai ibu kan.  penat macam mana pun mesti tak sampai hati kalau anak nak apa2......tak pe berbakti pada anak dengan penuh doa semoga satu hari nanti mereka dapat berbakti kepada ibu bapa nya juga : )

gOmOk

hye la my husband..........camne la ibu ni tak gomok kalau tiap2 jam 11.30 malam ajak ibu makan bege ajak ibu makan roti canai n hari ni tak tau la ayah nak bawak ape lagi nak bagi ibu makan ha ha ha.  terima seadanya ye lau ibu makin montel he he.

sejak lepas berkahwin n lebih2 lagi melahirkan insyirah ni badan susahnya la hai nak turun makin naik mencanak-canak adalah.  runsing jadinya kan.  biasalah pompuan apa lagi yang dirisaukannya kalau bukan husband, anak, n BERAT BADAN ha ha. alahai bila la nak kurus.  Any tips????

Wednesday, 17 October 2012

nAsi gOrenG cInA

Salam sejahtera di pagi rabu ni..this morning breakfast nasi goreng..malam tadi terasa seperti nak makan breakfast air tangan sendiri pulak so this morning cargas2 bangun nak mulakan operasi keletung keletang di dapur demi memenuhi kehendak tekak ha ha..

hi hi sekali termasak banyak pulak setelah dibahagikan dengan husband still banyak pulak.  so, ape lagi kawan2 meh makan sharing2.  Simple but alhamdulillah mengenyangkan..sampai petang pun bole ni.  lunch malas makan.

Tuesday, 16 October 2012

iNsYirAh beLaJaR

Malam tadi sedang ibu khusyuk mengemas rumah dan ayah tgok tv..meh kite tgok apa anak ibu tgah buat jeng jeng jeng..

 wow sedang study la..good job anak ibu macam ni la bagus..sedang mengenal haiwan tapi terbalik la ha ha.  tak pe asalkan anak ibu ada niat nak study k : )Good job ibu sayang awak k big big she said

 Khusyuk sambil menyebut animal tu.  Comels sangat bunyinya.

Ok nak selit ni skang merupakan favourite drama best pulak first2 tgok cam tak best lama2 best pulak terus le hafal time nak tgok JULIA.  suka kat nabila huda n izreen azminda ni. 

mAkaN2 @ Nilai3

Salam semua..mOOd pagi ni hepy2 n ceria2 aje..pagi2 camni before bos masuk, after check jadual bos n make sure bos ada ap pagi ni, pas tu bancuh air check pulak daily note ape pulak tugasan yang perlu diselesaikan n then dah tgok tak ade ape2 ni la kesempatan nak update blog sebelum busy.  Meh la laju2 kite update blog ye.

tak de apa sangat pun just nak kongsi story makan2 kat nilai 3.  semalam petang balik dari opis lapar pulak hubby pun ajak makan kat nilai 3.  Weols singgah di RTC Corner berhadapan dengan 7eleven n kedai langsir tapi lupe pulak apa nama kedai 2.  just order mee goreng basah 4 me n husband nasi goreng apa ntah lupe..si anak pulak nak makan goreng pisang, kopok lekor n pau kacang..banyak betol dia makan comot2 dah..

 see dia makan kopok lekor nye tu.
 tak reti diam dah nak mulakan operasi berjalan2
 see makan keledek goreng pulak ha ha
 ni pun sama bersemangat n berselera makan
Ni kedainya tapi lupe nak snap pintu depan..actually depan ada jual buah longan soh suruh hubby pi beli jap nyum nyum manis longan madu sekilo = RM 7

Mee goreng basah dia superb i like sangat2 hubby punye tak tau lah pasal saya tak rasa hubby je makan mee goreng sy rasa cket kan he he.  Ok la not bad boleh repeat lagi ni.

Monday, 15 October 2012

mOOd rAjiN 2

Menu santapan untuk hari sabtu.  Sekadar coretan suka2 dan mak abah yang rajin tgok blog anaknya ni sebab nak tau pasal cucu kesayangan hi hi.  tu yg i rajin update kekadang tu.

 Bahan2 nak masak mi kari n mi kuah daging..Mee kari request from my hubby n he said sedap..betambah2 makan sampai tak cukup mi dah.  alhamdulillah senang hati bila tgok suami makan kan?

 Dalam proses....yg kiri mee kuah daging 4 me yg kanan mee kari for hubby

 Mee sup banyak bahan untuk si anak..tapi bila makan my dumox tak nak sangat makan ngan mee tapi bila tukar nasi baru banyak makan

Kat bawah ni terselit gambar insyirah makan kek batik..
suka sangat dia tapi dah habis next time ibu wat lagik k



pAbIla keRajInan MenjeLmA

Hari Jumaat aritu tibe2 mood rajin nak masak datang..ajak husband pi ZeMart cari barang2 masak utk cuti sabtu ahad dan cari barang untuk wat kek batik..

Tibe je rumah malam tu cpat2 cargas seng seng lengan buat kek batik untuk santapan husband n my daughter debab tu hi hi

let the pixca story k..cam biasa

 Dalam proses pembuatan..wanginye bau coklat kan

 main ingredients kek batik yang dipecahkan

 My Dumox Masham nak tolong, tapi bukan tolong dimakannya biskut tu

Biskut Marie dah digaulkan dengan milo..

 
 Lagi..

Sebelum disejukkan di dalam peti ais.

nuFfnaNg La la la :)